30
Nisan
2024
Salı
BOLU

İnceayan başkanlığa seçildi

KIZILAY BOLU ŞUBESİ'NDE HAYRİ İNCEAYAN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Bolu Kızılay Şube Başkanlığı'nın yapılan olağanüstü kongresinde 24 yıldır başkanlık görevini yürüten Yılmaz Özarslan seçimi kaybederken, yeni başkan Hayri İnceayan oldu.

Kızılay Bolu Şubesi'nin olağanüstü kongresi oldukça heyecanlı geçti. 24 yıllık başkan Yılmaz Özarslan ile Hayri İnceayan'ın listelerinin yarıştığı kongrede 112 oy alan Hayri İnceayan başkanlığa seçildi. Yılmaz Özarslan ise 85 oy aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda açılış konuşması Dr. Hüseyin İka yaptı. Kızılay ve Kızılay Bolu Şubesi hakkında bilgiler veren İka, Türk Kızılayı'nın her türlü olumsuzluğa göğüs gerdiğini ve bu çalışmaların bundan sonrada devam edeceğini söyledi. İka'nın konuşmasının ardından divan oluşturuldu. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği kongre de divan oluşumunun hemen ardından il konuşmayı yapan başkan adayı Hayri İnceayan, "Artık değişim zamanı gelmiştir. Sayın Özarslan bu güne kadar yönetimi hiçe sayarak kurumu 'ben yaptım oldu' mantığıyla yönetmiştir. Siz değerli kurum üyelerimizde memur gibi görmektedir. Sayın başkan yedi kişilik yönetim kurulu üyelerimizi bile hiçe sayarak sadece ikisiyle birlikte ihtar çekip hesap soruyor. Ben oyla seçilmiş biriyim. Böyle bir hakkı nereden alıyorsun sayın başkan kendini padişah mı sanıyorsun? Ben 24 yıllık başkanım diye görüş ve öneri diye açıklamalar yapıyor ama kendisi usül bilmiyor yönetmeliği bilmiyor. Ben sizinle bu grevi ne kadar uzun süredir yaptığınıza değil bu konuda yeterli bilginizi olup olmadığı ile ölçmek isterim. Kızılay küçük olsun benim olsun mantığıyla hareket ediyorlar" dedi.

35 üye ile çıktıkları bu yolda şubenin şu anda 200'ü aşan üyesinin bulunduğunu söyleyen Yılmaz Özarslan, "Yıllarca başkanlık için aday bulamıyorduk. Üyeleri bile kongrelere getirmek için evlerinden alıyorduk. Bir fidan diktik su veren olmadı. Büyüdü çiçek açtı, gene kimse bakmadı. Ancak bu fidan meyve vermeye başlayınca ona bakmak isteyen çıktı. Bu meyveleri beraber yiyelim. Fidanı kesmek yerine beraber daha çok meyve vermesini sağlamamız lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 15:40:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?