3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İnşaatlarda çalışarak Rektör oldu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, üniversite yıllarında yaşadığı sıkıntıları anlatarak, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için inşaatlarda çalışıp okul paramı çıkardım. Şimdi aklıma gelince içimde burukluk oluyor" dedi.
1964 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya gelen Kılıç, çocukluk yıllarının sıkıntılar içinde geçtiğini söyledi. AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, 6 kardeşiyle birlikte çok zor günler yaşadığını belirterek lise ikinci sınıfta Bursa'ya taşındıklarını ve ilk kez 14 yaşında inşaatlarda çalışmaya başladığını söyledi.


22-23 sene öncesine gittiğimizde zamanın koşullarının zor olduğunu anlatan Kılıç, şöyle konuştu: "Üniversite yıllarımda hayata tutunabilmek ve başarılı olabilmek için çalışmak zorundaydım. Tabii ki o dönem benim için yorucuydu ve hep çalışmakla geçti. Alın teri döktük. Kazandığımız paranın kıymetini bildik. Akademik yaşantımızda alın teri döktüm. Yaş, kış hep çalıştım."


Kılıç, "İnşaatlarda çalışırken bugünleri hayal ediyor muydunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Hiçbir zaman hedeflerim ve hayallerimden vazgeçmedim. Çünkü çocukluğumdan beri akademisyen olma hayalim vardı. İnşaatlarda çalışırken fizikçi olmayı hayal ediyordum. O günler aklıma geldiği zaman içimi bir burukluk kaplar. Çok erken yaşlarda sorumluluk almak, hayatla mücadele etmek tabii ki güç ama bir açıdan da gurur duyuyoruz. Benim o zaman inşaatlarda çalışmam benim bugün dik durmamı sağlamıştır. Eskiye çok şey borçlu olduğumu söyleyebilirim. O günlerde hayata karşı temellerimi iyi attım."

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?