3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Işıkara'dan deprem vaazı

Afete Hazırlık Derneği (AHDER) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "İstanbul'un yaşayacağı deprem adaların güney batısında oluşacak. Deprem 2010'a kadar olmazsa 2010 ile 2014 arasında olma ihtimali çok yüksek" dedi.

Bolu'da Yıldırım Beyazıd Camii'nde merkezi sistemle cuma namazı öncesinde cemaate depremi anlatan Ahmet Mete Işıkara, İstanbul'da beklenen büyük depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Işıkara, İstanbul'un yaşayacağı depremin adaların güney batısında oluşacağını belirterek, "Benim tahminin 7'nin üzerinde bir deprem değil. Depremin şiddeti 6,3 ila 6,5 arasında olacak" diye konuştu.

Ahmet Mete Işıkara, Marmara'da İstanbul'u etkileyecek iki yerden birinin Gemlik Körfezi olduğunu belirterek, "Gemlik Körfezi Kuzey Doğu Anadolu fayzonunun güney kolu. Güney kolu da 1800 yılından bu yana sessiz. İkincisi de küçük küçük depremlerin kümelendiği yer, büyük bir depremin yeri olabiliyor. İzmit Körfezi böyleydi. Küçük küçük depremlerin kümelendiği yerdi. 17 Ağustos depremi orada oldu. İki neden Gemlik'te depremin olma nedenleri olabilir. Bunu İstanbul 17 Ağustos depremini hissettiği gibi hisseder" dedi.

İstanbul'daki yapılaşmaya dikkat çeken Işıkara, 6 büyüklüğündeki bir depremin çok büyük zararlar vereceğini dile getirdi. Işıkara, İstanbul'daki büyük depreme her geçen gün yaklaşıldığını belirterek, "2010 yılına kadar olmazsa 2010 ila 2014 yılları arasında olma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.

Bolu'daki cemaate depremi anlatmasının Yalova depremi ile bir bağlantısı olmadığını kaydeden Işıkara, "Bu program 1.5 ay önce planlandı. Her ilde cumalara katılıyorum, eğitimler veriyorum. Bunun Yalova depremiyle bağlantısı yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 17:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?