3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Işıkara'dan valiye sert tepki

Türk Kızılayı, Kocaeli Üniversitesi ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün Marmara depremlerinin 10. yılında düzenlediği Kuzey Anadolu Fay Hattı Bisiklet Turunda Erzincan'dan yola çıkan ekip Bolu'ya ulaştı. Ekipte yer alan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın kendilerini karşılamamasına tepki gösterdi.

"Deprem aklımızda, hayat önümüzde" sloganı ile Erzincan'dan İstanbul'a bisiklet turu düzenleyen ekip, Bolu girişinde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Önce İzzet Baysal Caddesi'nde bisiklet turu atan grup, daha sonra Bolu Hükümet Meydanı'nda mola verdi. Bisiklet turunda kafileye başkanlık yapan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın kendilerini karşılamamasına tepki gösterdi.

Işıkara, "Vali bey konusunda çok alındığımı söyleyebilirim. Erzincan Valisi, Samsun Valisi ve Çorum Valisi katıldı ancak Bolu'da 2 deprem yaşamasına rağmen valisi katılmadı. Hem 17 Ağustos'u hem de 12 Kasım'ı yaşadı Bolu. Bugün Bolu Valisi'nin buraya gelmemesine çok alındım. Bir misafiri varmış. Misafiri mi önemli, yoksa 18 bin 847 kişiyi kaybettik, o canlar mı önemli? Onu taktirine bırakıyorum. Bu mesajını da İçişleri Bakanı'na arz ediyorum. Çok alındım, çok kırıldım. 70 yaşında bir insanım. Erzincan'dan başladım bu tura, buraya kadar geldim. Daha da devam edeceğim. Neden Bolu'yu unutmadık? Gelmemizin nedeni bu. Dolayısıyla üzgünüm. Eğer yöneticiler bu kadar duyarsız olursa, bu ülkeye yazık" dedi.

Bolu Hükümet Meydanı'na toplanan vatandaşlara deprem konusunda bilgiler veren Işıkara, daha sonra ekiple birlikte tura devam etmek üzere Bolu'dan ayrıldı

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 09:56:54
Güncelleme :15 Ağustos 2009 Cumartesi 10:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?