3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İsmet Badem öğrencilerle buluştu

İSMET BADEM ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde değerlendirildi.

AİBÜ Spor Yöneticiliği Topluluğu tarafından düzenlenen panelde, 4 ilde (İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri) gerçekleştirilecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonu farklı yönleriyle ele alındı. Yürütücülüğü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim üyesi Doç. Dr. Nevzat Mirzaoğlu'nun yaptığı panelde ilk konuşmayı yapan BESYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın, endüstrileşen spor alanında sponsorluğun önemini dünyadan örneklerle anlattı. Sponsorluğu, destek veren kuruluşla

spor kulübü arasındaki karşılıklı bir ilişki olarak tanımlayan Yalçın, spor kulübünün sponsorlara giderken tüm verilere sahip bir şekilde hazır olmaları gerektiğine dikkat çekti. 2010 Dünya Şampiyonası İstanbul Organizasyon Müdürü Samer Şenbayrak ise şampiyonanın Türkiye'de yapılması için 2001 yılından itibaren yapılan ön çalışmaları anlattı.

Şampiyonanın organizasyonunun kazanılması sonrası gerçekleştirilen hazırlıklar hakkında bilgi veren Şenbayrak, sürecin medya ve tanıtım boyutlarıyla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Panelin son konuşmacısı basketbol oyuncusu, spor yorumcusu ve köşe yazarı İsmet Badem ise hayatından örneklerle basketbolun önemi hakkındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin konuşmacılara sorularıyla devam eden etkinlik, konuşmacılara teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

İSMET BADEM ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:42:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 14:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?