3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İşte Bolu Dağı'nda alınan tedbirler

Bolu'da düzenlenen toplantıda, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun kar yağışı nedeniyle kapanmasını engellemek için bir dizi önlem alındı.

Karara göre otoyolun 3. şeridi sürekli açık bulundurulacak, Kaynaşlı'dan Bolu Dağı Tüneli'ne kadar olan 12,5 kilometrelik kısma ise sürücüleri uyarmak için hoparlör sistemi kurulacak.

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun kar yağışından kapanmaması için alınması gereken önlemler, Bolu Dağı Polisevi'nde düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Toplantıya Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Düzce Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, emniyet ve jandarma birimleri ile Karayolları ekipleri katıldı. Vali Akpınar, otoyolda ve D-100 karayolunda alınan tedbirlerle görülen aksaklıkların gözden geçirilmesi için toplantı düzenlediklerini söyledi.

Vali Akpınar, "Bu toplantı sonucunda her iki yolumuzda trafik güvenliği, can ve mal güvenliğinin sağlanması, ulaşımın aksamadan yürümesi için alınması gereken ilave tedbirleri görüştük. Geçtiğimiz hafta otoyolun İstanbul-Ankara istikametinin 10 saat kapalı kalmasını tartıştık. Sonuçta Karayolları ve idarenin yapmış olduğu görevlerin yanı sıra vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin daha tedbirli ve dikkatli bir şekilde yola çıkmaları, kış şartlarına uygun araç donanımlarına sahip olmaları,
lastiklerinin mevsime uygun olması, zincir ve diğer ekipmanların araçlarında bulunmasının zorunluluğu üzerinde konuştuk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 23:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?