3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

İşte CHP'nin adayı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bursa'da partisinin yerel seçimlerde adaylarını açıkladı.

İşte o adaylar:


Kütahya: İsmail Gürgen

Sakarya : Cem Hatunoğlu

Uşak: Talat Arca

Bolu: Tanju Özkan

Bursa: Sena Kaleli

Çanakkale: Ülgür Gökhan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, adaylarının belediye başkanı seçildiği gün partizanlığı ortadan kaldıracağını ve imar planlarını değiştirmeye yönelik belediyecilik anlayışını ortadan kaldıracağını belirterek "Bizim adaylarımızın özelliği kişisel çıkarları için değil toplum çıkarları için hizmet etmeleridir" dedi.

Bursa'da Fethiye Kültür Merkezi'ndeki törende; partisine toplu üye katılım ve aday açıklamasında konuşan Baykal, Bursa ve 6 ilin belediye başkan adaylarını tanıttı. CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Kamil Koç otobüslerinin sahibi Sena Kaleli olurken, Sakarya'da Cem Hatunoğlu, Çanakkale'de Ülgür Gökhan, Kütahya'da İsmail Dülger, Yalova'da Ertan Şener ve Uşak'ta Talat Arca aday olarak gösterildi.

Törende konuşan Deniz Baykal, adaylarının seçildikten sonra kendilerine oy veren vermeyen herkese eşit hizmet götüreceğini ifade ederek, "Arkadaşlarımız belediye başkanı olduğu zaman hiçbir şekilde partizanlık yapmayacaklardır. Belediye başkanlarımızın hiç bir şekilde partizanlık yapmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Seçildikten sonra kendilerine oy veren, vermeyen herkese eşit hizmet götürecekler ve insanlara sahip çıkacaklardır. Belediye başkanlığını hiç bir şekilde halka hükmetmenin vesilesi olarak kullanmayacaklardır. Eli telsizli tabıtalarla halkın içinde dolaşmayacaklardır. Tek başlarına halkın içinde olacaklardır. Esnafın yanında olacaklardır, onların sorunlarını çözüp, esnaf teşkilatlarıyla işbirliği yapacaklardır. Esnafı ezip, savurmayacak. Onlara ceza kesip, bağırarak iş yapmayacaklardır. İmar planlarını değiştirmeye yönelik belediyecilik anlayışını ortadan kaldıracaktır. Belediyelerin amacı işe gelir gelmez imar planlarında yoğunluk artırarak toplu alanları, konut yatırımına, ticari alana dönüştürüp rant üretmek, o rantı da paylaşmak değildir. Yeşil alanları tahrip etmek değildir. Belediyelerimizden bizim beklediğimiz kişisel çıkarları için değil. toplum çıkarları için hizmet etmeleridir. Kenti güzelleştirmeleridir. Kentleri kadın ve çocukların huzur içinde yaşayacakları yerleşme yerleri haline dönüştürmektir" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve diğer 6 kentin adaylarından övgüyle söz eden Baykal, Sena Kaleli hakkındaki bir anıyı ise şu şekilde anlattı: "Sena Hanım Bursa'ya ve partisine yakışan çok değerli bir başkan adayı. Sayın Sena Kaleli, genç hanımefendi. Ama aynı zamanda iş dünyasında başarısını kanıtlamış, kendisini kabul ettirmiş, pek çok iş sivil toplum örgütünde etkin yönetici. Bursa yakından tanıdığı sevdiği, saydığı bir insan. Kamil Koç otobüs firmasının sahibi, ceosu, yöneticisi. Hayatın içinden gelmiş, ekonominin gerçeklerini yaşamış, sıkıntıları göğüsleşmiş, insanları yönetmenin ne demek olduğunu bilen, devraldığı görevi başarıyla yerine getiren bir aday. Hakkında çok şey duydum. Onu kendisinden teyit etmek istiyorum. Sena Hanım, yeni işe aldığı şoförleri, otobüsü teslim ettikten sonra takip ediyor. Bursa'dan Ankaraya'ya girerken kendi özel aracıyla peşine takılıp takip ediyor. Şoförün hata yapıp yapmadığını kontrol ediyor. Şoför hata yaptığında aracını otobüsün önüne çekip otobüsü durduruyor. Şoföre, "al anahtarı şu benim arabayı Bursa'ya götür, ben otobüsü Ankara'ya götüreceğim" diyor. Bunun doğru olduğunu Sena Hanım'ın ağzından duymak çok sevindirici. Sizi yürekten kutluyorum. Yönetici böyle olur. Yönetici elbette insanları görevlendirir, onların çalışmalarını yakından denetler, yanlışını gördüğünde "çekil kenara" der. Bursa'ya da böyle bir belediye başkanının yakışacağını düşünüyorum. Onlara başarılar diliyoruz"

Baykal, Çanakkale'de Ülgür Gökhan'ın hizmetlerine devam edeceğini açıklarken, vatandaşlar, "Çanakkale yolları şeriate kapalı" sloganları attılar. Kütahya'daki adaylarının Dumlupınar üniversitesinin kurucu rektörü İsmail Dülger olduğunu anlatan Baykal, Sakarya'da da turizmle ilgilenen değerli bir ismi; Cem Hatunoğlu'nu aday göterdiklerini açıkladı. Baykal, Uşak Belediye Başkan adayı Talat Arca'nın eski il başkanı olarak güzel hizmetler yaptığını, Yalova'daki adayları eski merkez ilçe başkanı Ertan Şener'in de halka hizmet birikimi olduğunu kaydetti.Baykal, Bolu Belediye Başkan adayı tanju Özcan'ın da halkın içinden geldiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 17:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?