30
Nisan
2024
Salı
BOLU

JAK göreve başladı

Bolu Kartalkaya Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görevine başladı.

JAK timi, Bolu geneli ve Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki pistlerde emniyet ve asayiş hizmetleri, arama kurtarma faaliyetleri ve yaralılara ilkyardım görevlerinde bulunuyor. Jandarma Arama Kurtarma Timi kurulduğu tarihten bugüne kadar Bolu genelinde toplam 98 kaybolma, 452 yaralanma olayına müdahale ederek en son 2010-2011 sezonunda 22 kaybolma, 178 yaralanma olayına müdahale etti.

Jandarma Arama Kurtarma Timi, kayak merkezi genelinde meydana gelen kaybolma olaylarında kaybolan şahıs veya şahıslara kısa sürede ulaşabilmek için önceki kaybolma olaylarını da inceledi. Tim, 140 adet kaybolma noktası tespit edip, bu noktaları uyarı levhaları ile numaralandırdı. Daha sonra bu noktaları CPS cihazlarına yükledi. Aynı zamanda Jandarma Arama Kurtarma Timince, kar motorlarında kullanılabilen navigasyon cihazı tedarik edilerek motorların olumsuz hava şartlarında etkin kullanılmaları sağlandı.

Yapılan bu çalışmalar neticesinde 2010-2011 kış sezonunda kayak merkezinde meydana gelen 22 kaybolma olayında toplam 31 kişi kısa sürede kurtarıldı. Jandarma Arama Kurtarma Timince çıkarılan kayaklı devriyelerle pistlerde meydana gelen yaralanma olaylarına anında müdahale edilerek yaralıların sağlık kuruluşlarına sevkleri sağlandı.

Jandarma Arama Kurtarma Timince Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 2011-2012 kış sezonu öncesi kaybolma ve yaralanma olaylarını en aza indirmek için bilgilendirme broşürleri hazırlanarak, broşürlerin oteller tarafından gelen misafirlere dağıtılması hazırlıkları tamamlandı.

Yaralanma ve kaybolma olaylarını önlemek için alınmış olan emniyet tedbirleri bakımından Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye'nin en güvenli kayak merkezi olması konusunda diğer kayak merkezlerine öncülük ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 16:07:51
Güncelleme :15 Aralık 2011 Perşembe 15:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?