3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kaçak et ele geçirildi

GEREDE'DE 190 KİLO 950 GRAM KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

Bolu'nun Gerede ilçesinde zabıta ekiplerinin yaptığı kontrollerde 190 kilo 950 gram kaçak et ele geçirildi.

Gerede'de farklı işletmelerde yapılan denetimlerde kaçak olarak satışa sunulmaya hazırlanan toplam 190 kilo 950 gram kırmızı et yakalandı.

Gerede Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Bal, mezbahane harici kesilen damgasız etlerin tümünün kaçak et kapsamına girdiğini söyledi. Bal, "Mezbahane harici damgasız etlerin tümü kaçak et kapsamına girmektedir. Bir başka mezbahanede kesilmiş olsalar bile veteriner sağlık raporu ve etlerin hangi mezbahanede kesildiğini belirten damga bulunması zorunludur. Bizim

yaptığımız denetimlerde farklı işletmelerde toplam 190 kilo 950 gram kırmızı ette damgaya rastlanılmamıştır. Yine başka bir işletmede 2 kilo 800 gram son kullanma tarihi geçen sucuğa da el konulmuştur. Belediye encümenimizin almış olduğu karar ve 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre bu ürünlerin imhası ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bal, ayrıca kaçak etlerin imhasının ardından bazı kişiler tarafından özellikle hoş olmayan spekülasyonların çıkarıldığını belirterek, "Gerede'de at ve eşek eti satıldığı, bazılarının da yakalandığı şeklinde söylentiler çıkarılmış. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Biz damgasız olarak satışa sunulan etleri bulduk ve imha ettik" diye konuştu.

Bal, 2 işletmeye cezai işlem uyguladıklarını hatırlatarak, Gerede'de et ürünleri satan tüm market ve kasapları tek tek denetledikleri bilgisini verdi. Öte yandan, tutulan tutanakların belediye encümenine sevki ve belediye encümeninin kararı ile etlerin imhasının yapıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:15:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?