3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kadın girişimcilere sertifika

KADIN GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından düzenlenen Amatör ve Yerel Turist Rehberliği Turizm Tanıtma kursunu bitiren kadın girişimcilere sertifikaları verildi.

BTSO ve Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Amatör ve Yerel Turist Rehberliği Turizm Tanıtma kursunu bitiren kadın girişimciler sertifikalarına kavuştu. Sertifika törenine Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Beypazar'ı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kadın girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Beypazar'ı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bolu'nun kendi yaşadığı yere göre daha avantajlı olduğunu söyleyerek, "Böyle bir törene davet edildiğim için mutluyum. Kadın girişimcilerimizin Beypazar'ın da yaptığı çalışmalar Bolu'da da başlayacak gibi görünüyor. Öncelikle Beypazar'ından biraz bahsedeyim. Başkan seçildiğimde ilk olarak evlerin restore çalışmalarını yaptık. Binden fazla evi şuan göründüğü hale getirdik. Beypazar'ına gelen misafirlerin kalabilecekleri bir tane bile pansiyon yokken şuan bin 200 yataklı tesisler yaptık. 5 tane gümüşçü dükkanı varken şimdiler de 50'yi geçti. Yani şehri adeta baştan kurduk. Yemek yiyebileceğimiz bir lokanta bile yokken şimdi herkes dışarıda yemek yiyebiliyor. En önemlisi de kadınlarımız çok çalışıyor. Beypazar'ında yapılan çalışmaların yüzde 70'ine kadın eli değdi. Kendi yiyeceklerimizi bile kadınlarımız yapıyor. Bolu'ya gelince, bizden çok şanslısınız. Allah size her imkanları vermiş. En önemlisi de harika bir doğanız var. Yani Bolu'ya ekstra bir şey şart değil. Her şey mevcut" dedi.

Konuşmaların ardından kadın girişimcilere sertifikaları verildi.

KADIN GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
KADIN GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:39:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?