19
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Kafelere sıkı denetim

Bolu'da kafe türü işyerlerinin çoğalması, Zabıta ekiplerini harekete geçirdi. 

Özellikle Abant İzzet Baysal Üniversite'sinde (AİBÜ) öğrenci sayısının artmasıyla, bir çok girişimcinin kafe ruhsatı almak için başvuruda bulundularını belirten Bolu Belediyesi Zabıta Müdürü Recai Çağlar, 2007 başından buyana 41 kişinin mürcaat ettiğini söyledi. 

Recai Çağlar, "Özellikle üniversite öğrencilerinin eğlenmek veya zaman geçirmek için gittikleri kafe türü işyerlerinde denetimlerimiz arttı. Ayrıca işyerlerinin ruhsatları kontrol edilerek, eksiklerinin tamamlanması sağlanıyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından SSK Müdürlüğü'ne ayda bir kez ruhsat fotokopileri gönderiliyor ve bu doğrultuda, çalıştırılan personelin sigortalı olup olmadığı denetim altına alınıyor" dedi. 

Yılbaşından bu şana 41 kişinin kafe açmak için belediyeye başvurduğunu ifade eden Çağlar, "Mevcut kafelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bolu'da faaliyetini sürdüren 31 tane kafeterya ve 145 tane kahvehane bulunuyor. Ruhsat için her hafta bir ya da iki başvuru yapılması kafelerin daha da çoğalacağının habercisi" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?