3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kalıcı konutlara sulama hattı

KALICI KONUTLARA SULAMA HATTI ÇEKİLİYOR

Bolu Belediyesi kalıcı konutlara yeni sulama hattı döşüyor.

Bolu'da 12 Kasım depremi sonrası örnek olarak oluşturulan Kalıcı Konutlarda yaşanan yeşil alanların sulanması sorununa, Bolu Belediye Başkanlığı tarafından kesin çözüm getiriliyor.

Şehir şebekesinden karşıladıkları su nedeniyle maddi külfetin verdiği rahatsızlığı yıllardır dile getiren Kalıcı Konutlar sakinlerinin bu problemine Bolu Belediyesi çözüm buldu. Bundan sonra kalıcı konutlarda yeşil alanların sulanması sorun olmayacak. Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan yeraltı sularının yeşil alan sulama hatlarına bağlanması için çalışmanın startını veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapılan çalışmayı yerinde inceledi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışma hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Yılmaz, pilot bölge olarak kalıcı konutlarda uygulanan bu sistemin diğer bölgelere de yaygınlaştırılması için gerekli çalışmanın yapılması talimatını da verdi.

Yeşil alanlara en iyi şekilde bakacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Kalıcı konutlarda yeşil alanları, Gölköy'den alarak su arıtma tesisinde birçok işlemden geçirdikten sonra arıttığımız pahalı bir suyla sulamaktayız. Bu şekliyle Bolu açısından iyi bir şey yapmamış oluyoruz. Buralarda zaten geçmişten gelen kuyularımız var. O kuyuları kullanarak döşediğimiz yeni hatla bu bölgedeki yeşil alanları sulayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 13:59:05
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 17:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?