30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Kanalizasyon sistemleri yenileniyor

BOLU'DA KANALİZASYON SİSTEMLERİ YENİLENİYOR

Bolu'nun 150 bine ulaşan şehir nüfusunu kaldıramadığı için sık sık problemler yaşatan kanalizasyon sistemleri yenilenmeye başladı.

Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Şefliği ani yağışlarda meydana gelen su taşkınları önlemek için yağmurlama hattı çekme çalışmalarını sürdürüyor. Riskli bölgelerde su baskınlarını önlemek için yapılan yağmurlama hatları ile taşmalar önlenecek. 2011 yılı içerisinde 160 kilometre su hattı,12 kilometre atık su, 8 kilometre ana taşıyıcı yağmurlama hattı, 45 kilometre yağmurlama hattı, 15 kilometre kanalizasyon hattı, 45 kilometre köy kanalizasyon hattı olmak üzere toplam 285 kilometre hat çekilecek. Bu çalışmaların toplam maliyeti ise 12 milyon TL'yi bulacak.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bu sene içme suyu şebekesini komple yenilemeye başladık. Geçmişte kurulan sistemde yağmur suyu ile kanalizasyon suyumuz aynı borudan akıyordu. İlk defa yağmur suyunu kanalizasyon suyundan ayırma işlemi bizim dönemimizde başladı. Allah nasip ederse bu yıl sonuna kadar yağmur suyu ile kanalizasyon suyunu birbirinden ayıracağız. Ani yağmurlarda birçok yerde geri tepmeler oluyor ve evleri de kanalizasyon suları basıyordu. Şehrimizde yaşayan insanlarımızı bu sıkıntıdan en kısa zamanda kurtaracağız" dedi.

 

BOLU'DA KANALİZASYON SİSTEMLERİ YENİLENİYOR

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:01:00
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 16:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?