6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Kar engelleri başladı

Kar yağışıyla birlikte, kara ve hava ulaşımında da aksamalar başladı... Diyarbakır'da uçak seferleri iptal edilirken, Bolu Dağı'nda da yoğun kar yağışı nedeniyle kar zinciri takmayan araçlara geçiş izni verilmiyor.. İşte kar engelleri..

Bolu Dağı'nda kar ulaşımı aksatıyor

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı güzergahında zincir takmayan TIR'ların geçişine izin verilmiyor.
Geçişine izin verilmeyen TIR'lar, yol güzergahlarında bulunan park alanlarına çekilerek bekletiliyor. Park alanına çekilen TIR'ların zincir takılarak yola çıkmasına izin veriliyor.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TEM otoyolunda ve D-100 kara yolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ve kara yolları ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, Bolu'da kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazasını görüntülemek isteyen Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirine otomobil çarptı.

Doğan Haber Ajansı Bolu Bürosunda görev yapan Muhabir Ersin Ercan, kar yağışı nedeniyle Paşaköy sapağında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasını görüntülemek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Ersin Ercan'la birlikte görüntü alan CHA muhabiri Kadri Kılıç ise yara almadan kurtuldu. Ercan, 112 Acil Servis ekibinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Köroğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sol bacağının diz kapağı altında iki kırık tespit edilen Ersin Ercan, ameliyata alındı.

Diyarbakır'da yılın ilk karı, kara ve hava ulaşımını olumsuz etkiliyor

Diyarbakır'da gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ile özel şirketlere ait uçakların bugün Diyarbakır'dan karşılıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya yapmaları gereken 11 uçak seferi iptal edildi.

Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Bingöl ve Silvan-Batman karayolu ulaşıma kapandı.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklı olarak akşama kadar süreceğini belirterek, "Yağışlı hava gece bölgemizi terk edecek. Ardından soğuk hava nedeniyle buzlanma yaşanacak. Özellikle üreticiler ile sürücüler dikkatli olmalılar" dediler.

Karayollarında durum

Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Antalya-Dereboğazı-Isparta yolunun 61-62. kilometreleri ile 102-103. kilometreleri arasındaki yol yapım ve Ayvalık-Edremit yolunun 17-39. kilometreleri arasındaki bölünmüş yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Samsun-Bafra yolunun 48-67. kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.



aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 10:32:46
Güncelleme :26 Aralık 2006 Salı 12:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?