3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kar köylünün geçim kapısı oldu

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da buzlanma nedeniyle yoldan çıkan onlarca araç, köylüler tarafından traktörle 100 ile 150 YTL arasında fiyatlarla kurtarılıyor.



Bölgede etkili olan kar yağışı ve buzlanma sonrası sabah saatlerinde itibaren Kartalkaya'ya gelen birçok kişinin kullandığı araç, yoldan çıktı. Kartalkaya yolu üzerinde her 300 metrede bir bekleyen köylüler 40 ile 50 YTL arasında kar zinciri satarken, takma işlemi için de 15-20 YTL alıyor. Bölgede yaklaşık 50 ailenin geçimini kışın yollarda kalan sürücülere verdikleri hizmet karşılığı aldığı ücretlerle sağladığı öğrenildi.

Doğu'da kar yağışı sürecek


Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Yurt genelinde bin 250 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor. Bölgede önceki gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı eksi 28'le Erzurum'da ölçüldü. Aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi dondu. Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgâr nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü. Meteoroloji yetkilileri, bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdiğini ve yağışların 31 Aralık'a kadar devam edeceğini ifade etti. Sürücüler, kar ve buzlanmaya karşı uyarıldı. Gece hava sıcaklıklarının 5-6 derece artacağı öğrenildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer alagöz IP: 88.224.74.xxx Tarih : 2.01.2009 21:04:21

olaya birde köylünün gözünden bakmak lazım bu işi kaçımız yapabiliriz ya onlarda olmasa idi!!!siz hiç böyle bir havada kara saplanıp yolda kaldınızmı?aldıkları her kuruşu hakettiklerini düşünüyorum.onlar hiçkimseden hazır iş beklemeyen insanlar herzaman gözünüz ve yolunuz açık olsun