3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kartalkaya'da kaybolan 5 kayakçı bulundu

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde dün öğleden sonra kayak yapmak için otellerinden ayrılan ve bir süre sonra kaybolan Alman uyruklu bir turist ile 4 üniversite öğrencisi, jandarma ekiplerince donmak üzereyken bulundu.

Edinilen bilgiye göre, dün öğleden sonra kayak yapmak için Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otellerinden ayrılan Almanya uyruklu Jan Holger Reıthmeyer ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Ömer Nalusatlı, Musa Topbaş, Eda Sürücü ve Şeyda Tosçalı, bir süre sonra kaybolduklarını anlayarak jandarmadan yardım istedi.

Kayakçıların kaybolduğu ihbarını alan Kartalkaya Jandarma Karakolunda görev yapan arama-kurtarma timi, çalışma başlattı. Saatlerce süren arama çalışmaları sonucu 5 kayakçı, Ramazan Beydere mevkisinde donmak üzereyken bulundu.

Yaklaşık 6.5 saat ormanlık alan içinde eksi 8 derecede kurtarılmayı beklediklerini söyleyen kayakçılar, jandarma timleri tarafından kar motorlarıyla Kartalkaya Jandarma Karakoluna getirildi. Konuşmakta güçlük çeken dağcılara jandarma ekipleri tarafından çay ikram edildi.

Jandarmaya teşekkür eden kayakçılar, ''Bizi zamanında bulmasalardı donacaktık'' diye konuştu.

Kaybolduktan sonra bulunan 5 kayakçı, jandarmadaki işlemlerinin ardından otellerine döndü.

 

AA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 14:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?