3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Katili ile boğuşmuş

Yatağında bıçaklanarak öldürülen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Tanyar'ın eşi Serap Tanyar'ın tasarlayarak öldürmeye iştirak suçundan tutuklanmasının ardından cinayetle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.


Tutuklanan Serap Tanyar'ın mahkemede verdiği ifadede, cinayeti işleyen Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan M.Ç. ile internette tanıştığı ve Bolu'da 5 kez buluştuğunu söylediği öğrenildi. Serap Tanyar'ın ifadesine göre M.Ç., daha sonra Serap Tanyar'ı tehdit ederek para istedi.

Serap Tanyar'la cinayet günü bir araya gelen M.Ç., parayı vermemesi durumunda evine gelerek kocasıyla konuşacağını söyledi. Cinayet günü saat 23.00'te şeker hastası olan eşini hastaneye götüren Serap Tanyar, dönüşte apartman kapısını açık bıraktı.

M.Ç., saat 01.00'de apartmana gelerek Serap Tanyar'la konuşmak istedi. Kapıyı kapatmak isteyen Tanyar, M.Ç. ayağını koyunca bunu başaramadı. Konuşmaları duyarak uyanınca eşi ve M.Ç.'yi fark eden Fahrettin Tanyar ile zanlı kavgaya etmeye başladı.

M.Ç., yumruk darbeleriyle dövdüğü Fahrettin Tanyar'ı mutfaktan aldığı bıçakla 3 yerinden bıçakladı. Daha sonra M.Ç. ile Serap Tanyar, bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden Fahrettin Tanyar'ın cesedini yatak odasına götürdü. Olaya
hırsızlık süsü vermek isteyen M.Ç., yatak odasındaki 2 av tüfeğini alarak kaçtı. Yarım saat sonra ağlamaya başlayan Serap Tanyar, komşularına haber verdi.


M.Ç.'nin olaydan 10 gün önce Fahrettin Tanyar'ı telefonda tehdit ederek, 50 bin dolar istediği ve paranın verilmemesi durumunda tüm aile sırlarını açıklayacağını söylediği de belirtildi. Tanyar ile M.Ç. arasında telefonda küfürleşmeler yaşandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?