3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kayak merkezlerinde kar bereketi

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinde işletmeler yarı yıl tatili için hazırlıklarını tamamlarken, kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşması tatilcilerin kayak merkezlerine ilgisini artırdı.

Bolu'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metre 60 santimetreye ulaştı. Kayak merkezlerindeki oteller, hafta içi yüzde 60 doluluk oranı ile hizmet verirken, hafta sonları ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tatilciler kayak merkezinin yolunda zaman zaman zor anlar yaşıyor. Traktör römorklarının üzerlerini çadırla kapatarak ev gibi kullanan köylüler, yolda kalan tatilcilerin araçlarına zincir takıyor ve kayarak yoldan çıkan araçları traktörleriyle çekiyor.

Grand Kartal Otel'in Genel Müdürü Halit Ergül, kayak merkezine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Hafta içi fazla bir yoğunluk olmuyor ama hafta sonu otellerimiz doluyor. Ayrıca, kar kalınlığı istediğimiz seviyenin üzerinde ve tatilcilerimiz rahatlıkla kayak yapabiliyor. Yarı yıl tatili öncesinde rezervasyonlar başladı" dedi.


Uludağ'da işletmecilerin yüzü gülüyor


Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 günden bu yana kar yağışının olmadığı Uludağ'da, gelecek hafta başına kadar da yağış beklenmiyor.

Kar kalınlığının 95 santimetreye ulaştığı oteller bölgesinde hava sıcaklığı gündüz eksi 6, gece ise eksi 10 derece olarak ölçüldü.

Bu arada, otellerdeki doluluk oranları işletmecilerin yüzünü güldürüyor.

İşletmeciler, Rus turistlerle birlikte otellerdeki doluluk oranının yüzde 90'lar seviyesinde olduğunu, yarı yıl tatili hazırlıklarının da devam ettiğini bildirdiler.


Davraz Kayak Merkezi


Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50-60 santimetreye ulaşmasıyla pistler kış sporlarına uygun hale gelirken, Antalya'daki Saklıkent Kayak Merkezi ise hala kar yağışı bekliyor.

Uzun süredir kayak sezonunun açılmasını bekleyen Davraz'da, geçen günlerde etkili olan kar yağışının ardından hareketli günler yaşanmaya başladı.

Isparta'ya 26 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde, pistlerdeki kar kalınlığının, konaklama tesislerinin bulunduğu alt pistlerde 30-50 santimetre, üst pistlerde ise 50-60 santimetre civarında olduğu bildirildi.

Davraz'da, 336 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otel ile 20 odalı pansiyon hizmet veriyor.


Saklıkent'te kar beklentisi


Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının kayak yapabilecek yüksekliğe ulaşmadığı bildirildi.

Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğunu ancak, pistlerin kayak yapmaya uygun olmadığını söyledi.

Topal, pistlerde kar olmamasına rağmen, Antalyalıların Saklıkent'e gelerek karın tadını çıkarabileceklerini kaydetti.


Palandöken ve Sarıkamış Kayak Merkezi


Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 80, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 155 santimetre olduğu belirtildi.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Palandöken Kayak Merkezi'nde, yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, otelde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu; yabancı turistlerin çoğunluğunun Ukrayna ve Rusya'dan geldiğini belirtti.

Bu sezon Palandöken'e ilginin arttığını vurgulayan Varol, "Turist açısından buradaki işletmelerin yüzü gülüyor. Son bir aydır doluluk oranımız en düşük yüzde 98 oldu" diye konuştu.

Kayak merkezindeki Polat Otel'de doluluk oranının yüzde 100, Palan Otel'de ise yüzde 70 olduğu bildirildi.

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 155 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezindeki Toprak Otel Genel Müdür Yardımcısı Barlas Özbey, "Otelimizde daha çok Rusya ve Ukrayna'dan gelenler var. Şu anda doluluk oranımız yüzde 85'e ulaştı. Böyle devam ettiğimiz sürece dış pazarda istediğimiz potansiyele ulaşacağız" diye konuştu.

Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki Çamkar Otel'de doluluk oranının yüzde 70 olduğu bildirildi.


Erciyes Kayak Merkezi


Erciyes Kayak Merkezi, hafta sonunda Alp Disiplini Federasyon Puanlı 2. Etap Yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Kar kalınlığının geçen hafta 70-80 santimetreye düştüğü Erciyes Kayak Merkezi'nde aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Son yağışlarla birlikte kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Erciyes'te, hafta sonunda yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Özellikle hafta sonunda kayakseverlerin akınına uğrayan Erciyes Kayak Merkezi'nde teleski, telesiyej, baby lift gibi mekanik tesisler faaliyet gösteriyor.

Kayak merkezi, yarın başlayacak Alp Disiplini 2. Etap Yarışmaları'na ev sahipliği yapacak. Türkiye Kayak Federasyonu'nun düzenlediği 2008 yılının ilk yarışması için sporcular kayak merkezine gelmeye başladı. Yarın yapılacak teknik toplantının ardından yarışmaya katılacak sporcu ve kulüp sayısı netleşecek.

Yarışlar, Pazar günü sona erecek.


Kartepe Kayak Merkezi


Kocaeli'nde Samanlı Dağları'nın zirvesindeki kış sporları merkezi Kartepe'de kar kalınlığı 1 metre oldu.

Kartepe'ye günübirlik gidenler kayak, snowboard, ayakkabı ve baton kiralayabiliyor.

İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi Kartepe'de uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 12 kayak pistinin 3'ünde telesiyej, birinde teleski bulunuyor. Dereceleri zor, orta ve kolay arasında değişen 4 pistin kayakseverlerin hizmetine açıldığı, The Green Park Resort Kartepe'nin doluluk oranının ise yüzde 30 olduğu öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?