3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kayak pistine sıcak asfalt

KAYAK PİSTİNE SICAK ASFALT ATILDI

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan ve Uluslararası kayak yarışmalarının yapıldığı Arkut Dağı'nda sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Gerede'nin dünyaya açılan penceresi olan ve Uluslararası Kayak Yarışmaları'nın yapıldığı Arkut Dağı'nda kayak evine kadar olan kısmın asfaltlanmasına başlandı. Geçtiğimiz günlerde başlayan yol düzenleme ve tesviye çalışmalarının ardından yaylaları ilçelere bağlayan yolun geri kalan kısmına sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Yapılan girişimler neticesinde Gerede Belediyesi ve Gerede Kaymakamlığı'nın ortak olduğu Esentepe Turistik Tesisler Kurma ve İşletme Birliği'ne Bakanlık tarafından para aktarıldı. Gelen ödenekle birlikte çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Elektrik hatlarının çekilmesinden sonra şimdi de pistlerde düzenleme çalışmaları başladı.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın Gerede'yi turizmde marka yapmak için çok büyük bir öneme sahip Arkut Dağı Kayak Merkezi'nin eksiklerini giderme yolunda önemli bir adım daha attıklarını belirterek, "Önemli bir ihtiyacı gideriyoruz. Bu çalışmalar sonucu Arkut Dağı Kayak Merkezi layık olduğu değeri bulacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 18:20:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?