3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kemal Anadol Bolu'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Partimize gelen çarşaflıya, 'sen çarşafını çıkar öyle gel' deme hakkımız var mı.

O kadın şunu diyor mu; 'Ben partiye üye oldum, milletvekili adayı olacağım, meclise çarşafla gireceğim. Yok. Türban konusunda dünkü tavrımız neyse bugün de öyle" dedi.


Kemal Anadol, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk ile birlikte CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Anadol, son günlerin en tartışmalı konusu olan Deniz Baykal'ın çarşaflı kadına rozet takması ile ilgili bir soruya şöyle karşılık verdi: "Türk kadınının kıyafetleri var.

Atatürk'ün devrimlerinden sonra ortaya çıkan bir kıyafet. Aşağı yukarı yüzde 30 bu şekilde bir kıyafetin içinde. Çoğumuzun ailesinde, bazen eşlerimiz, annemiz, ablalarımız kız kardeşlerimizin kullandığı örtüler var. Nedir onlar. Bazen türban biçiminde, bazı yerde başörtüsü eşarp biçiminde bazen çeşitli renkleri var. Rize'de, Trabzon'da, İzmir'de başkadır. Çok az yüzde 3 olduğu söyleniyor. Bir de çarşaf var. Tabii çarşaf çağdaş bir şeyi yansıtıyor diye kimsenin iddiası yok. Başörtüsünü ikiye ayıralım. Bir tanesi yaşam biçim olarak başını örtüyor. Adı üstünde başörtüsü. Bunun ideolojik bir amacı, niyeti, mesajı falan yoktur."


AKP'YE ARTIK OY VERMEYECEK
CHP olarak tavırlarının değişmediğini ifade eden Anadol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayır, sen çarşaflısın çıkar öyle gel partiye demek hakkımız var mı? Ha o kadın şunu iddia ediyor mu? Ben partiye üye oldum milletvekili adayı olacağım, Meclis'e de çarşafla gireceğim. Biz de hay hay kabul ettik öyle mi dedik. Bir şey mi söyledik. Partinizdeki bütün kadınlar da benim gibi her tarafını kapatsın, böyle bir şey mi söyledi. Hayır, çok masum. Ben artık AKP'ye oy vermeyeceğim, kocam, ağabeyim gibi CHP'ye üye olacağım diyor."


Bunun niye böyle Türkiye'de fırtınalara yol açtığını anlayamadığını belirten Anadol, sözlerini şöyle tamamladı: "Her türlü siyasal gündemin önüne geçerek gündemin birinci maddesi bu oluyor anlamak mümkün değil. Ama şunu anlıyoruz. Baykal'ın taktığı rozet isabet aldı, birilerini yaraladı. Telaş başladı. Oylarını cebinde gören anlayış tehlikeyi gördü. O çarşaflı kadın AKP'ye oy vermeyecek."

İha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?