3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kent Konseyi olağan toplantısı

Bolu Kent Konseyi Bolu Belediyesi eski nikah salonunda olağanüstü toplandı.


İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanarak, yürürlüğe giren Kent Konseyi Yönetmeliği'nin 20'nci maddesi gereği olağanüstü toplanan konsey, Bolu Belediyesi'nin yürüttüğü projeleri izlemek üzere teknik bir komite seçimini gerçekleştirdi.

Kent Konseyi'nin Bolu'nun vizyonunun şekillenmesinde önemli bir katkı sağlayacağını belirten Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Koca, "Sizleri olağanüstü toplantıya çağırmamızın nedeni, şehrimize bir takım yatırımlar yapılması ve bunların takibinin sadece
Belediye'nin teknik elemanları tarafından değil, aynı zamanda Kent Konseyinin görevleri arasında olduğundan, bir teknik komitenin oluşturulması için sizi toplantıyı davet ettik" dedi.


Yapılan seçim sonucu Münir Fındık, Turgut Kalaycıoğlu, Uğur Tunçok, Abdullah Yücesan, Doç. Dr. Mehmet Tuncer, İsmail Yamantürk, Nadir Garipoğlu oy çokluğuyla izleme komitesi üyeliklerine seçildiler.


Oylama sonrası söz alan Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, "Bolu'da, belediyenin yürüttüğü projeler var. Kent Konseyi'nin görev alanı ise sadece belediye ile ilgili değil, devlet idareleri ve kamu idareleriyle ilgili kentin adına söz söyleyecek, kentin adına talepleri iletebilecek bir organdır. Bu nedenle Kent Konseyi bünyesinde bu çalışmaları takip edebilecek, alt düzeyde projeleri denetleyebilecek, takip edebilecek, yürütme projelerini denetleyebilecek bir kurul oluşturulması ihtiyaç
oldu. Seçilen üyelerden de anlaşılacağı üzere bu kişiler teknik anlamda insanlardan oluşuyor. İlerleyen günlerde bu çalışmalarımız kurumlarımızla devam edecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?