3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kep fırlatıp, mezun oldular

AİBÜ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden (AİBÜ) mezun olan öğrenciler için Atatürk Stadyumu'ndan düzenlenen mezuniyet töreni, güzel görüntülere sahne oldu.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Bölümler halinde stadyumda yürüyen öğrenciler, törene katılanları selamladı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, bu yıl 18'inci dönemde 4 bin 840 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Coşkun, üniversitelerinin saygın bir konumda olduğunu belirterek, bu ortak başarıda emeği geçenleri

kutladı. Törene katılan hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın yeğeni ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da, öğrencilerin başka örneği olmayan bir üniversiteden mezun olduklarını kaydetti. Baysal, İzzet Baysal Vakfı'nın üniversiteye olan katkısının sürdüğünü ifade ederek, öğrencilerin böyle bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşadığını anlattı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, törenlerin Atatürk Stadyumu'nda yapılmasıyla üniversite ile Bolu halkının kucaklaştığını dile getirdi. Vali İbrahim Özçimen de, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin bir marka haline geldiğinin altını çizdi. Özçimen, üniversitenin 18 bin öğrencisine 900 öğretim elemanının ders verdiğine vurgu yaparak, "Öğretim elemanlarının çokluğu bilimsel zenginliği ve kaliteyi ortaya koyuyor" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Reyhan Sağlam, konuşmasında herkese teşekkür etti. Sağlam'a başarısından dolayı İzzet Baysal Vakfı tarafından 3 cumhuriyet altını verildi. Ayrıca, üniversite dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

AİBÜ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
AİBÜ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 19:04:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 19:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?