3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kıbrısçık çehre değiştiriyor

BOLU'NUN KIBRISÇIK İLÇESİ ÇEHRE DEĞİŞTİRİYOR

Bolu'nun Kıbrıscık İlçesi Belediye Başkanı Kemal Aktaş, düzenlediği basın toplantısıyla ilçede yapılan çalışmaları aktardı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, Kıbrıscık Belediye Başkanı Kemal Aktaş, İlçe Başkanı Osman Cagbu ve Genel Meclis Üyesi Murat Demiler, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Ali Ercoşkun, ilçelerde yoğun tempoda çalıştıklarını söyleyerek, "Bizim için ilçelerimiz de büyük önem taşıyor. Oradaki sıkıntıları çözmek için ilçe yönetimlerimizle toplantı yapıyoruz ve sıkıntıları dinliyoruz. Bugün de Kıbrıscık ilçemizin belediye başkanı ve meclis üyeleriyle değerlendirme toplantımızı yaptık. Bugüne kadar yapılanlar ve yapacaklarımızı konuştuk" dedi.

AK Parti döneminde Kıbrıscık'ın çağ atladığını söyleyen Belediye Başkanı Kemal Aktaş, "Öncelikle 2010 yılının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 2002 seçimlerinde çok az farkla kazandığımız seçimleri 2007'de yüzde 54 oyla kazandık. Yani yaptığımız çalışmalar takdir edildi. ilçe halkı bize güvendi. Onlara teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçe merkezinde elimizin değmediği cadde ve sokak kalmadı. Park ve bahçe çalışmalarına önem verdik. 4 Bin ton, yani 25 bin metrekare sıcak asfalt çalışması yaptık. Yaz aylarında yaşadığımız su sıkıntısını da çözdük. Yazıca Yaylası ve Kürtler Çayı'nda elde ettiğimiz suyla ihtiyacımızı karşıladık" diye konuştu.

İlçeden merkeze olan göçü eğitim konusunda önlediklerini söyleyen Aktaş, "En büyük hedeflerimizden biri de ilçeden merkeze göçü önlemekti. Eğitim konusunda ileriye bir seviyeye ulaştık. Okullarımız kaliteli eğitim vermeye başladı. Bu sayede eğitim açısından göçü önledik. Ancak işsizlik konusunda da göçü aza indirmeyi başarsak ta tam olarak azaltamadık. Kıbrıscık'ta yeni iş imkanları sağladıktan sonra bunu da azaltabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İlçeye Yüksekokul kazandırmak için çalışmalara başladıkları müjdesini veren Kıbrıscık Belediye Başkanı Kemal Aktaş, "Bu yıl en büyük çalışmamız yüksekokul olacak. Kıbrıscık ilçesine yeni bir okul kazandırmak istiyoruz. Girişimler başladı. Bunu başarabilirsek merkez olan göçler daha aza inecek. Artık insanlar iş ve okumak için merkeze akın ediyor. Bizlerde güzel ilçemizin korunması adına elimizden geleni yapıyoruz. 2010 yılı Kıbrıscık halkı adına dönüm noktası olacak" ifadelerine yer verdi.

BOLU'NUN KIBRISÇIK İLÇESİ ÇEHRE DEĞİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:19:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?