3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kızılay Afet Deposu hizmete açıldı

Bolu'da geçen yıl inşaatına başlanan ve yapımı tamamlanan Kızılay Afet Deposu, düzenlenen törenlerle hizmete açıldı. Açılışa katılan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Türk Kızılayı 1999 depremlerinden ders çıkardı" dedi.

Kızılay Afet Deposu'nun açılışına, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Genel Müdür Ömer Taşlı, Kızılay Bolu Şube Başkanı Yılmaz Özarslan, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay Özcan Kolat, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından deponun kurdelesi kesildi.

Afet Deposu'nun yapım sürecini anlatan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, "1999 depremlerinden dersler çıkarttık. Proje, Türk Kızılayı'nın final projesi ve pilot uygulama da Bolu'da yapıldı. Bu projeyi 81 ilde de yapacağız. Diğer illerde de bu açılışlar yapılacaktır. Olası afetlerde Türk Kızılayı, Türk insanının yanında olacaktır" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise 1 yıl önce bu tesisin şu an bulunduğu yere yapılamayacağını söyleyenlere en iyi cevabı verdiklerini söyleyerek, "1 yıl önce başkanımız bize bu proje için geldi ve bismillah dedik, başladık. O zamanlarda birileri bu tesisin buraya yapılamayacağını söyledi. Şu an tamamlanan bina onlara en iyi cevap oldu. Fay hattı üzerinde bulunan ilimiz her an sıkıntı yaşamaya gebe. Biz bu tür projelerin yapımında her zaman Türk Kızılayı'nın yanında olacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 20:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?