6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Koç: Tifo salgını yok

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğrenim gören 54 öğrencinin geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, tifo salgını olmadığını söyledi. 

Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, geçen hafta 54 öğrencinin ateş, mide bulantısı, baş ve karın ağrısı şikayetiyle hastanelere başvurduğunu ifade ederek, "Yaşanan bu olay sonrasında çeşitli önlemler aldık. Çevre Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte hareket ettik. Refik Saydam Enstitüsü'nden Mudurnu'ya gelen uzmanlar araştırmalar yaptı. Ayrıca bizim Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız 3 gün okul taraması yaptı. Bolu'ya gelerek yataklı tedavi alan hasta sayısı 54. Şu anda sadece 2 öğrencinin hastanede tedavisi sürüyor. Ancak durumları iyi. Diğerleri taburcu edildi. İddia edildiği gibi tifo salgını kesinlikle yok" dedi. 

Hastaneye başvuran öğrencilerden birinin Ankara'ya sevk edildiğini fakat sevk edilme nedeninin bu olayla ilgisinin olmadığını belirten Koç, "Ankara'ya ilk gelen çocuklarımızdan birini tanı konulması amacıyla göndermiştik. İkinci çocuğumuz bu hastalık nedeniyle değil, beyinden kaynaklanan başka bir problem nedeniyle sevk edildi. Onun da tedavisi devam ediyor. Bu olayla ilgili hiçbir çocuğumuz hayati tehlike yaşamadı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?