3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Konvoylara yasak geliyor!

BOLU'DA DÜĞÜN VE ASKER KONVOYLARI YASAKLANIYOR

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, çevreyi rahatsız ettiklerini düşündükleri asker ve düğün konvoylarını yasaklayacaklarını söyledi.

Vali İbrahim Özçimen, aylık düzenlenen ve 2010 yılının son basın toplantısında makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Mengen ve Yeniçağa arasındaki duble yol çalışması ile düğün ve asker uğurlama konvoylarına getirilecek sınırlamalarla ilgili konuşan Vali Özçimen, yeni kurallar getirileceğini söyledi. İlk olarak Mengen-Yeniçağa arasındaki yapımı devam eden duble yol çalışmaları hakkında bilgi veren Vali İbrahim Özçimen, devam eden çalışmada 20 kilometrelik çalışmanın 13 kilometresinin astarlandığını ve satıh kaplama haline getirildiğini söyledi. Bu 13 kilometrenin 8 bin 500 metresinin tamamının duble yol olarak hizmete açıldığını kaydeden Vali Öçimen, "Kalan 4,5 kilometre kısmını da astarlamışız ama kaplamasını yapmamışız. Bunları hemen hava şartları müsaade ettiğinde devreye sokmuş olacağız. Kalan 7 kilometrenin 2,5 kilometresinin üst yapısını bitirdik. 4,5 kilometresinin de çalışmaları devam ediyor. Bu işler için bu yıl 6.5 milyon TL ödeme yaptık" dedi.

Vali İbrahim Özçimen, düğün ve asker uğurlama konvoylarına getirilecek düzenlemeler konusunda da basın mensuplarına bilgiler aktardı. "Daha önce defalarca Türkiye'de acılara sebep olmuş olan düğün asker konvoyları asker konvoylarına bir nizam vereceğiz" diyen Özçimen, "İlimizde bu hafta içinde inşallah bunun genelgesini de çıkartmış olacağız. Bundan sonra düğün konvoyu veya asker konvoyu bunları ilimizde yasaklıyoruz. Üçten fazla araç arka arkaya gidip birbirini takip edemeyecek. Öyle klakson çalma, maytap patlatma, silah atma gibi şeyler tamamen yasaklanmış durumda. İl genelinde buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonraki asker uğurlamalarında daha sakin daha sessiz olunacak. Bu ülkede eskiden de asker uğurlamaları vardı ama böle bir şatafat yoktu. Yani ben asker uğurlayacağım bütün kurallar kaldırılsın benim için cenazesi olan bana ne gibi bir hoyratlığa müsaade etmeyeceğiz. Herkes birbirine saygılı olmak durumunda. Yapacaksa düğününü veya asker uğurlamasını daha efendice herkesin hakkına hukukuna saygı gösterir şekilde olacak. Bunlara elimizden gelen en ağır cezaları vereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:24:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HUZUR KENTİ BOLU IP: 78.162.202.xxx Tarih : 6.12.2010 18:30:05

 Sayın VALİM öncelikle İLİMİZ için çok ama çok önemli bir konuyu ele aldığınız  için ,HUZUR KENTİ BOLUMUZ adına size ve yetkili makamlarınıza TEŞEKKÜRÜ bir borç biliriz sağolun.. bizlerde ASKERE giderken uğurlandık  ama  (Fütursuzca)  kimseyi  rahatsız etmedik ..! nereden çıktı, nedir bu.?  arabalardan yarı bellerine kadar sarkmış ellerinde bira şişeleri, YAŞLIya HASTAya büyüklere saygısı olmayan, tabiri caiz ise bir sürü  (VAROŞ)  günlerce gece yarılarına kadar KLAKSON çalarak insanları rahatsız etmeye ne hakları var.! .....Sizden ayrıca ricamız İZZET BAYSAL caddesinde de RADAR uygulaması ve trafik FAHRİ müfettişlerininde  takibi altında BÜYÜK ARAÇların KENT içinde KLAKSON  çalmamalarını ,Kurmuş  oldukları yazıhanelerine yazılı bir metin ile uyarmanızı önemle ve ehemmiyetle rica ediyoruz.  saygılarımız ile .HUZURlu bir KENT için EL ELE..