3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Krize rağmen yatırım

Bolu'da İl Özel İdaresi tarafından Karacasu'da yapılacak olan "500 yataklı, 5 yıldızlı" tesisin ihalesini kazanan ASTAY Gayrimenkul şirketinin yetkilileri, Bolu'ya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Küresel krize rağmen 50 milyon dolarlık yatırımı değerlendiren Genel Müdürü Atilla Öztürk, "Krizden korksak bu işe girer miyiz?" diyerek krize meydan okudu.


Ekonomik krizin konuşulduğu Türkiye'de bazı kesimler karamsar tablo çizerken, Bolu'dan krize meydan okuyan güzel bir haber geldi. Karacasu beldesinde yapılacak olan 5 yıldızlı Termal Otel'in ihalesini kazanan ASTAY Gayrimenkul Şirketi yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında kriz tellallığı yapan kesimlere ders verdiler. 5 ay sonra ilk kazması vurulacak olan dev yatırım iki yıl sonra hizmete geçecek.
Elginkan Vakfı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan ASTAY Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Atilla Öztürk, "Yapılacak olan yatırım bizim kalite standartlarımızda tutturulması pek mümkün değil. Bu yatırım bedelinin çok daha üzerine çıkacağız" dedi. Öztürk, "Ekonomik krizden korkunuz var mı?" sorusuna ise, "Tabi ki var. Ticari yatırımların hepsi risk ölçümüyle alakalıdır. Bizde elbette herhangi bir yatırımımızı yaparken, elimizdeki yatırımları sürdürürken de riskleri ölçerek hareket etmek durumundayız. Ülkenin ekonomisinin bugün içinde bulunduğu durum herkesi korkutuyor. Bizde hesaplarımızı kitaplarımızı buna göre yapıyoruz. Ama unutmayalım. Bizim Bolu'daki yatırımımız en erken 2 sene sonra hizmete girecek. İki sene sonra bu otelin kurdelesini keserken Türkiye ekonomisinin ne halde olduğunu konuşma fırsatımız olur. Ben eminim ki Türkiye bir sene sonra pembeli bir ekonomik tabloyu konuşmaya başlayacaktır. O nedenle şuana bakmak lazım. Bugün için bir sıkıntı var mı? Bana göre yok. İki sene sonra var mı? Bana göre herhangi bir sorun olmayacak. Ben Türkiye ekonomisine güveniyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?