3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Krizle gelen krizle gider!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ülkeyi etkisi altına alan ekonomik krize değinerek, "Karşı karşıya kaldığımız kriz geçici değildir" dedi.

Büyük Abant Otel'de düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski Genel Başkan Recai Kutan, İl Başkanı Mustafa Yünlüoğlu, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, ülkenin ekonomik krizden kurtulmasının zor olduğunu söyledi.

Krizin tamamen yapısal olduğunu ve geçici bir kriz olmadığını anlatan Kurtulmuş, "Türkiye ve dünyanın gündemini meşgul eden birinci konu ekonomik kriz. Karşı karşıya kaldığımız bu kriz geçici değil. Yapısaldır ve kalıcı bir krizdir. Bundan kurtuluşun yolu da yeniden kararlı bir siyasi iktidarın olmasından geçiyor. Bu anlamda Saadet Partisi'nin üzerine tarihi bir görev düştüğüne inanıyorum" dedi.

Bunun bilincinde olduklarını anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Biz günlük önlemler değil bütün insanlığı kucaklayacak projelerin peşindeyiz. Krizden ancak bu şekilde çıkılabileceğini düşünüyoruz. Kaldı ki hükümet krizi farkedemiyor. Öncelikle sayın başbakanın krizin çıktığı günlerde ortaya koyduğu tavır yadırganacak bir üslup. Kriz bize değmez inşallah diye başlayan süreç aslında sadece temenniden ibaretti."

Ekonominin iyi olmasını istediklerini anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Temenni etmek başka şey gerçekler başka şeydir. Türkiye okonomisi 2000 yılının başından itibaren kurulan ekonomik modelle 17'inci IMF protokolünden sonra bütünüyle küresel sisteme entegre olmuştur."

BAŞBAKAN TÜRKİYE'YE DÖN
Hükümetin IMF protokolünü eleştiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Anlaşılmaz bir şekilde IMF programlarının hedefiyle mağdur olan Türkiye, hâla itibarı kalmamış kurum ve kuruluşlardan çare bekliyor. Bu anlaşılır ve tutarlı bir tavır değil. Sayın Başbakan aslına dön, kendine dön, Türkiye'ye dön, kendi ülkenin gücüne dön ve güçlü Türkiye'nin ekonomik programını uygulamasına ön ayak ol. Krizle gelen hükümeti krizle göndermek Türk siyasetinin vazgeçilmez istikameti olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?