3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı Bolu'da

KUZEY ANADOLU FAY HATTI TIR'I BOLU'DA

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı Bolu'ya geldi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'nun kuruluşunun 10. yıldönümünde deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik yeni projesi Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ının Elazığ'dan başlattığı yolculuk Bolu'ya kadar uzandı. Bolu Belediyesi Eski Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerlerine ve TIR'daki deprem simülasyonuna gün boyunca yaklaşık bin kişi katıldı. Kamu görevlileri, öğrenciler ve yetişkinler depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortasının anlatıldığı eğitimleri

ilgiyle izledi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 50 gün boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki 20 il ziyaret edilecek. İllerde düzenlenecek 115 eğitim semineri ve TIR etkinlikleriyle yaklaşık 40 bin kişiye doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

DASK ve KRDAE işbirliğiyle Türkiye'de deprem bilincini geliştirmek için yola çıkan Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 13 milyon konuttan 2009 yılı sonu itibariyle 3,5 milyonunun (yüzde 27) poliçesi bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahibi konutların sayısının 2010 yılı sonunda 5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Bu sigorta, konutları doğrudan deprem kaynaklı hasarlara karşı teminat altına alıyor.

KRDAE çalışanlarından oluşan 10 kişilik ekip Bolu'da kamu görevlileri, öğrenciler ve halka depremi, depremden korunma yollarını ve zorunlu deprem sigortasını anlattı. Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ındaki simülasyon sistemi sayesinde katılımcılar, deprem anını yaşayarak doğru davranış biçimlerini öğrenme fırsatı yakaladılar.

TIR'ı ziyaret edenlere "Deprem Geçecek, Hayat Devam Edecek" temalı Depreme Hazırlık Eğitim Seti dağıtıldı.

KUZEY ANADOLU FAY HATTI TIR'I BOLU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 17:15:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 18:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?