3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Lastiği olmayana geçit yok

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kış aylarında Bolu Dağı'ndan araçlarında kar lastiği olmayanların geçişine izin verilmeyeceğini söyledi.

Özçimen, "2012 yılı içerisinde bin 922 trafik kazasında 42 kişi hayatını kaybederken, bin 741 kişi de yaralandı. Artık kış lastiği olmayan araçları Bolu Dağı'ndan geçirmeyeceğiz" dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kamu kuruluşlarının müdürlerinin katıldığı 2012 yılı değerlendirme toplantısında yıl boyu yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bolu Valiliği'nde yapılan toplantıda slayt gösterisi eşliğinde yapılan çalışmaları anlatan Vali Özçimen, Ankara ile İstanbul arasındaki en önemli geçiş güzergahı olan Bolu Dağı'ndan zincirsiz araçların geçişine izin vermeyeceklerini kaydetti. Özçimen, "2012 yılı içerisinde toplam bin 922 adet trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bin 741 kişi ise yaralandı. Trafik kazalarının önlenmesi için önümüzdeki günlerde kış lastiği ve hız denetimi uygulamalarına ağırlık vereceğiz. Artık kış lastiği olmayan araçları Bolu Dağı'ndan geçirmeyeceğiz. Bolu Dağı'ndan zincirsiz araçların geçişine izin vermeyeceğiz" dedi.

Vali İbrahim Özçimen, Bolu'da 2012 yılı içinde 6 bin 189 asayiş olayı olduğunu hatırlattı. Özçimen, "Bu olaylar yürek parçalayıcı olaylar. Yani şöyle düşünebilirsiniz. Bu benim kızım olsaydı, benim oğlum olsaydı, benim babama yapılmış olsaydı diye düşünürseniz yaşadığınız dünyadan tiksinirsiniz. Olmaz olsun böyle bir dünya diyorsunuz. Size emanet edilen küçük yaştaki çocuklara tecavüz mü dersiniz, böyle binlerce olay yaşıyoruz. En son iki tane çarpıcı olay var. 20 yaşında delikanlı, gidiyorlar kafayı çekiyorlar, yetmiyor birde evde çekiyorlar. O da yetmiyor birde uyuşturucu alıyorlar. Ondan sonra ölüyor. Anne, baba onu okusun diye gönderdi. Bir diğer olayda yine dışarıdan bir çocuk. Bizim yatılı bir lisemizde okuyor. Çocuk yaz tatiline gittiğinde çakmak gazı çekmeye başlıyor. Orada alışmış ve yine burada bir akşam çekmiş. Yurtta krize giriyor, hastaneye gidiyor ve ölüyor. İşte böyle olaylarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2013 Çarşamba 18:22:49
Güncelleme :9 Ocak 2013 Çarşamba 15:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?