3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Litvanyalı öğrenciler Bolu'da

Avrupa Birliği'nin (AB) destek verdiği "Dil Programı" projesi kapsamında Bolu'ya gelen
Litvanya'lı öğrenciler, Bolu Belediyesi'ni ziyaret etti.


Bolu'da 10 gün boyunca incelemelerde bulunacak olan ve dört öğretmenle 20 öğrenciden oluşan heyet, ilk ziyaretini Bolu Belediyesi'ne yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk'le meclis salonunda bir araya gelen misafirler, projenin önemine değinerek Bolu'da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu tür gezileri çok önemsediklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, "Burada kaldığınız süre içerisinde umarım mutlu zamanlar yaşayacaksınız. İnsanlar birbirleri ile diyalog kurdukları zaman bunun sonucunda dostluklar gelişir, arkadaşlıklar gelişir. İnsanlar bir araya geldikleri zaman mutlaka bir şeyler üretirler.

Bu kültürel ve teknolojik anlamda olabilir. Sizlerin bizim ülkemize gelmeniz Türkiye'nin bu kadar dostu olduğunu gösterir. Bu gezileri çok önemsiyoruz. Karşılıklı iletişim artması noktasında bu çok önemli bir proje. Bu nedenle kendi hocalarımıza ve yurt dışından gelen hocalarımıza teşekkür ediyorum"dedi. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Öztürk, ziyaretin ardından içerisinde Bolu ile ilgili tanıtım CD'leri bulunan çantaları öğrenci ve öğretmenlere hediye etti. Öztürk ayrıca, Bolu ile ilgili ilk memnuniyetini dile getiren Arina isimli öğrenciye üzerinde Köroğlu heykelinin resmi olan seramik bir tabak hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?