30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Maytap satışına yaş sınırı

Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı İsmail Atosoy Başkanlığı'nda yaptığı toplantıda 18 yaşından küçüklere maytap satışını yasakladı.

Özellikle çocukların korunmasına büyük önem veren Bolu Hıfzıssıhha Meclisi, yeni toplantısında önemli bir karar aldı. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve bir çocuğun ölümüne neden olan maytap, meclisin gündem konusu oldu.

Vali Yardımcısı İsmail Atosoy'un başkanlık yaptığı toplantıda, "Çocuklar ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan maytap, çatapat, şerit halindeki kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsülleri, klorat ve fosfat karışımı ile üretilen patlayıcı oyuncaklar gibi proteknik maddeler; kazalar yoluyla ya da çocuklar tarafından yalanması, yutulması veya patlatılması sonucunda istenmeyen yaralanmalara ve ölümlere sebep olmaktadır. Bu nedenle halk sağlığı yönünden önem arz eden bu tür maddelerin 18 yaşından küçüklere satışının engellenmesine karar verildi. Bu karar ile ilgili olarak Belediye, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği içinde alınan bu karara yönelik çalışacaklar" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 18:02:24
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 18:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?