3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Mengenli fedakar anne

Beyin kanaması geçirerek felç olduğu belirtilen 28 yaşındaki İbrahim Akkaş'ın tüm ihtiyaçlarını annesi karşılıyor.

Bolu'nun Mengen ilçesinde 15 yıl önce okul müdüründen yediği tokat sonrası beyin kanaması geçirerek felç olduğu belirtilen 28 yaşındaki İbrahim Akkaş'ın tüm ihtiyaçlarını annesi karşılıyor.

Bedensel ve zihinsel engelli İbrahim Akkaş'ın her türlü ihtiyacını karşılayan 49 yaşındaki annesi Ayten Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu bir an olsun yalnız bırakmamak için evden dışarı çıkmadığını söyledi. 

Oğlunun, okul müdüründen yediği bir tokat sonrası felç geçirerek, bu hale geldiğini anlatan anne Aktaş, ''Oğlum bir tokat yüzünden yatağa mahkum oldu. Oğluma tokat atan, bu şekle gelmesine neden olan okul müdürü 4 yıl 8 ay Bolu yarı Açık Cezaevi'nde yattıktan sonra serbest kaldı. Benim oğlum 14 yıldır yatağa mahkum. Oğlumun mahkumiyeti ne zaman bitecek, bunun hesabını kim verecek'' dedi.

Anneler Günü'nün 15 yıldan bu yana kendisine acı verdiğini dile getiren Ayten Aktaş, ''Herkesin oğlu, kızı anneler gününü kutluyor. Benim oğlumun da benim anneler günümü kutlamasını, elimi öpmesini ve bana çiçek vermesini isterdim. Hayatta tek istediğim şey oğlumun iyileşmesi. Oğlumun iyileşmesi için ne gerekiyorsa yaparım. O benim canım ciğerim'' şeklinde konuştu.

Baba Hüsamettin Akkaş (52) ise oğluna atılan bir tokat ile hayatlarının karardığını ifade ederek, şunları söyledi:

''İbrahim benim tek oğlumdu. Okul müdürü tarafından atılan bir tokat, oğlumun hayatını kararttı. Bir öğretmen öğrencisini döver mi? Bu hale mi getirir? Nerede insanlık, nere de medeniyet, nerede kalıyor eğitim? Öğretmenlerin öğrencilere sevgi ve şefkatle yaklaşması gerekirken oğlumun başına gelenler ortada. Maalesef zaman zaman bunun başka örneklerini de başka illerde görüyoruz.''

-OLAY-

Mengen Lisesi son sınıf öğrencisi İbrahim Akkaş'ı 30 Aralık 1993'ta odasına çağıran okul müdürü Zihni Y'nin öğrenciye tokat attığı belirtilmiş, bir süre sonra rahatsızlanan İbrahim Akkaş'ın ailesi tarafından kaldırıldığı Bolu Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti.

Ameliyata alınan Akkaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen felç geçirerek, bedensel ve zihinsel engelli bir şekilde yatağa mahkum olmuştu. Olay sonrası Akkaş'ın ailesinin suç duyurusundan bulunması sonucu okul müdürü Zihni Y. tutuklanmış ve yargılama sonucu suçlu bulunarak 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 12:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Troy GAZIOGLU IP: 98.201.59.xxx Tarih : 12.05.2008 09:37:46

Inanamiyorum diyecegim ama malesef ........ Yazik gunah deyilmi simdi bu insana ve ailesine bilmiyorum adalet yerini buldumu acaba simdi ne yapmali bu evladi geri verebilecekmi o mudur bey acaba bir evlat yetistirmek acaba o mudurlere soralim kolaymi .Acaba kendi cocugunu bu halegetirseler ne yapardi " iyneyi kendine cuvaldizi komsuna batir" demis atalarimiz.Evet sayin kendini bilemz eyitimciler sizler ilk once kendinizi eyitin sonra baskalarini eyitin boyle binlerce lutfen veliler dikkat cocuklarimiza sahip cikalim ve boyle eyitimsiz cobanlara cocuklarimizi teslim etmiyelim sonra acisini biz cekeriz onlarda cekse neyse ama lutfen boyle canilere gadarlara cocuklarimizi teslim etmeyelim saygilarimla ... Troy GAZIOGLU