3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

MHP'den BGC'ye ziyaret

MHP TEŞKİLATI'NDAN BGC'YE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, Merkez İlçe Başkanı Kemal Koç ve parti üyeleri referandum öncesi başlattıkları gezi kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni (BGC) ziyarette bulundular.

Ziyarette BGC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atalay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen MHP teşkilatı, referandumda "hayır" oyu kullanacaklarını ifade ederek, "Biz kötü siyaseti değil vatandaşın anlayabileceği, izah edebileceğimiz konuları dile getireceğiz. İnşallah Türk Milleti bu ülkenin, milletimizin hayrına olan, 'hayırda hayır vardır' oyları ile bunlara bir ihtar vererek dur diyecektir" dedi.

MHP Bolu İl ve Merkez İlçe Teşkilatı'nın 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette ilk konuşmayı BGC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atalay yaptı. Atalay, "Tabiri yerindeyse ülkemiz bir seçim sürecine girdi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sizler de çalışmalara başladınız. Bu konuda bugüne kadar kamuoyuna gösterilen izlenim, vatandaşlara ne için oy kullanacaklarını anlatmaktan ziyade, bir seçim havasında partiye oy verme şeklinde anlatıldı. Görüyorum ki sizler bu çalışmalarla bunun dışına çıkıyorsunuz. Vatandaşın neye oy vereceğini anlatmaya çalışıyorsunuz. Ülkemizin menfaati açısında da doğru olan budur. Bu konuda ben size çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Tabii ki ülke menfaatleri doğrultusunda bize hayırlısı neyse sandıktan da o çıksın demek düşer. Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MHP İl Başkanı Sabri Şatıroğlu da başından beri söyledikleri gibi referandumda hayır oyu kullanacaklarını söyleyerek, "Bolu'da siyasetin nabzını tutan gazeteciler olarak sizlerin yeri çok önemli. Halkımızı bilinçlendirme, bilgilendirme yönüyle bir görev yapıyorsunuz. Bu bilgilendirmeler sizlerin yorumlarınızda doğru bilgilere yer veriyorsunuz. Ama siyasi çalışmalarda bence bu doğru bilgilendirmeler pek yer almıyor. Çünkü anayasa taslağının neden yapıldığı, nasıl yapıldığı anlatılmıyor. Çünkü anayasa taslağının bir mutabakatla yapılması gerekiyordu. Meclis içersinde mutabakat olması lazım, siyasi partiler içinde mutabakat olması lazım, sivil toplum örgütleri ile mutabakat olması lazım. Konuşmalarda deniliyor ki, bu anayasa taslağı bir milli anayasa taslağıdır deniliyor. Bu taslak bence milli değil. Çünkü bunu AKP kendi mutfağında hazırlamış ve bunu halka servis yapmıştır. Birileri tarafından hazırlanmıştır. Bunda milletin katkısı yoktur. Meclisteki siyasi grupların katkıları yoktur. Hazırlanıp gelip, bir dayatma ile de meclisten geçirilmiştir. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi, anayasa taslak değişikliğinin meclisteki tartışmalarında başından beri karşı çıkmış ve bugün de karşı çıkarak, hayır oyu diyerek çalışmalarını sürdürecektir ve referandumda da hayır oyu kullanacaktır" diye konuştu.

MHP TEŞKİLATI'NDAN BGC'YE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 14:57:02
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 15:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?