3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

MHP'den referanduma "hayır"

MHP'DEN REFERANDUMA

Anayasa değişikliklerine "hayır" oyu kullanacaklarını söyleyen MHP Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, referandumun özellikle ülke ve millet için hayati önem taşıdığını kaydetti.

Şatıroğlu, "Milliyetçi Hareket Partisi milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen Anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir. Türkiye'nin bütün temel meselelerini bıraktık ve anayasa referandumuna kilitlendik. AK Parti böyle bir dayatma ile milletin karşısına çıkarken elbette ki gündemi değiştirip, gerçekleri gizleme fırsatı bulacağını da hesaplamıştır. Ancak değişikliklerin kabul edilmesi durumunda başımıza gelecekler gündemin değiştirilmesinin Türkiye'nin bugün yaşadığı felaketlerin çok ötesine geçecektir. Bu referandumdan hayır çıkması bu ülke ve millet için hayati önemdedir" diye konuştu.

Günün kucaklaşma günü olduğunu vurgulayan Sabri Şatıroğlu, "Anayasa paketi tamamen AK Parti'nin özel hesaplarıyla hazırlanmış, bir dayatma ile meclisten geçirilmiş ve halkın önüne getirilmiştir. Bu paketin kabul edilmesi durumunda diğer kurumlar gibi yargıyı da kontrol altına almış ve böylece kuvvetler ayrılığı ilkesini tamamen ortadan kaldırarak şahsa bağlı bir vesayet düzeni kuracaktır. Başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere AK Parti yöneticilerinin hesap vermekten kurtulması sağlanacaktır. 12 Eylül 2010 tarihi geldiğinde büyük Türk milleti kavşak noktasında kendi geleceğini, nasıl yaşayacağının akıbetini, milli varlığının devamını, devletinin ve ülkesinin bekasını yakından ilgilendirecek bir karara damgasını vuracaktır. Eğer yanlış bir tercih kullanırsa dönüşü olmayan bir yola girecek ayrışma, bölünme, çatışma, kutuplaşma ve sonunda mutlaka yıkım ve çöküşle karşı karşıya gelecektir. Gün çok geç olmadan telafisi mümkün olmayan dönemeçlere girilmeden milletimizle kucaklaşma günüdür. Yaklaşan tehlikelere haber verme günüdür. Milliyetçi hareket önümüzdeki süreçte de doğruları milletimize anlatmakta hazır ve kararlıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:32:00
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?