4
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLU

Milli Eğitim’e veli tepkisi

BOLU'da geçtiğimiz Salı akşamı başlayan kar yağışı nedeniyle bazı köy okulları ve taşımalı ilköğretim okulları Perşembe ve Cuma günü tatil edilirken, hava şartları göz önüne alınmadan Merkez'deki okulların tatil edilmeyeceği açıklandı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü sabah okula gelen öğrencileri 1 saat sonra evlerine gönderdi. Çocuklarını okula gönderen veliler okulların tatil edildiğini öğrenince yollara düşerek, çocuklarını okuldan aldılar.

Okulların tatil edileceğini bir gün önceden açıklamayan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kızan veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü koordineli çalışmamakla suçladılar.

Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun kar yağışı nedeniyle Taşımalı İlköğretim Okullarında 2 gün eğitim öğretim yapılmayacağını açıkladı. Merkezdeki okulların ise eğitime devam edeceğini duyurdu. Ancak Merkezdeki ilköğretim ve liselerde 1. derse girip, ikinci derste okulların tatil olduğunu öğrenen öğrenciler, sokaklara dökülüp evin yolunu tuttular. Evi uzak olan öğrenciler ise uzun süre velilerinin gelmesini beklediler.

Veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ani kararından şikayetçi olarak, "Hava şartları birgün önceden belli idi. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü merkezdeki okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı. Sabah okula gelen öğrencileri ise yeniden evlerine gönderdiler. Bu büyük bir sorumsuzluk" diye konuştular.

Bolu'da Yenihayat Gazetesi
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 13:47:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 13:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahir atabey IP: 88.252.225.xxx Tarih : 31.05.2008 18:33:52

sayın veliler ben bir ögrençiyim okulumdan çok mutluyum her çoçuk okulundan çok mutludur siz bu işe karışmassanız mutlu oluruz