30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Milli jimnastikçi Canbaş anıldı

MİLLİ JİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bolu'da geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden milli jimnastikçi Murat Canbaş, ölümünün 17. yılında törenle anıldı.

Şehitler Mezarlığı'nda düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yanı sıra vali yardımcıları, daire amirleri, milli jimnastikçi Göksu Üçtaş ve minik sporcular katıldı. Murat Canbaş'ın mezarı başında yapılan törende milli jimnastikçi Göksu Üçtaş'ın konuşması herkesi duygulandırdı. "Sana söz vermiştim Murat ağabey" diyerek sözlerine başlayan Üçtaş, "Seni hiç unutmadık, unutmayacağız. Sana her ziyaretine geldiğimde sözler vermiştim. En büyük hedefim şampiyonaları kazanmaktı. Birçok

şampiyonada senin gibi dereceler aldım. Bundan sonra da başarılarıma devam edeceğim. Sana verdiğim sözü hep tutacağım. Ruhun şad olsun" diyerek satırlarına son verdi. Bu duygu yüklü konuşma sonrası Canbaş'ın ailesi ve bazı protokol üyeleri gözyaşlarını tutamadı. Protokol üyelerinin kısa yaptığı konuşmaların ardından minik jimnastikçiler Göksu Üçtaş önderliğinde Murat Canbaş'ın mezarına karanfil bıraktılar. Anma töreni okunan duanın ardından son buldu.

1986 yılında Macaristan'da "Yaş Grupları Dünya Şampiyonası"nda birinci olan Murat Canbaş, 1994 yılı Mayıs ayında geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

MİLLİ JİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI
MİLLİ JİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI
MİLLİ JİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 17:28:01
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 18:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?