3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Minik ressamların sergi heyecanı

MİNİK RESSAMLARIN SERGİSİ AÇILDI

Bolu Belediyesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi (BMS) Resim Atölyesi Küçük Ressamlarının yaz ayları boyunca ürettikleri eserler, yapılan açılış ile sergilenmeye başladı.

Ressam Şenol Sak ve Meltem Derya Sak yönetiminde çalışmalarını sürdüren, "BSM-Küçük Ressamları"nın sergisine büyük ilgi gösterildi. Sergide yer alan çalışmalar, "7 ila 12 yaş grubu çocukları ilgi duyduğu, rengarenk pastel, suluboya çalışmaları, üçboyutlu kabartma çalışmaları, değişik baskı ve kolaj çalışmalarından oluştu. Serginin açılışında bilgiler veren BSM Sanat Merkezi Yöneticisi Siyami Palazoğlu, "Bolu'da Sanatın Merkezi BMS tarafından düzenlenen 2010-2011 sezonunun ilk sergisine hoş geldiniz. Ressam Şenol Sak ve Meltem Derya Sak yönetiminde 2010 Haziran ve Eylül aylarında yapılan çalışmalarda yer alan 22 küçük ressamımızın ürettikleri eserleri hep birlikte gördünüz. Çocuklarımızın severek ilgi duyduğu pastel boya, sulu boya, 3 boyutlu kabartma ve değişik baskı kolaj çalışmalarından oluşan BSM küçük ressamlarının sergisi 20 ile 30 Eylül 2010 tarihleri arasında Sanat Merkezimizde açık olacak. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi bünyesinde her yıl yapılan bu tür çalışmalarla geleceğin sanatçılarını, ressamlarını yetiştiriyoruz. Bolu özellikle bu sanat dallarında başarılı bir il. Özellikle resim sanatı konusunda Bolu'dan yetişmiş, Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş pek çok ünlü sanatçımız var. Benimde resim öğretmenim olan Ressam Mehmet Yücetürk, yine Bolulu olan Mehmet Alagöz ve Balık Ressamı Şenol Sak, bu sanatçılarımızın başında gelirler. Bu başarılı sanatçılara gelecekte yenilerinin ekleyebilmenin çabası içerisindeyiz. Sanat Merkezimizdeki bu tür sanatsal çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada destekleyecek ve geliştireceğiz. Çalışmaların üretilmesinde ve serginin açılmasında emeği geçen herkesi, özellikle küçük ressamlarımızı kutluyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektör Yard. Prof Dr. Akçahan Gebtiremen ve Ressam Şenol Sak tarafından açılış kurdelesi kesildi. Küçük ressamlar eserlerini tanıtarak, yaptıkları resimler ve çalışmalar hakkında davetlilere bilgiler verdiler.

MİNİK RESSAMLARIN SERGİSİ AÇILDI
MİNİK RESSAMLARIN SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:50:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 18:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?