6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Mudurnu'da ishal paniği

Bolu'nun Mudurnu İlçesi ve Taşkesti Beldesi'nde ateş, karın ağrısı, ishal, kusma ve halsizlik şikayetlerinden dolayı ilk belirlemelere göre 35 çocuk hastaneye kaldırıldı. 

Alınan bilgiye göre, Bolu'nun Mudurnu İlçesi ve Mudurnu'ya bağlı Taşkesti Beldesi'nde 3-12 yaş arasındaki 35 çocuk ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetlerinden dolayı Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastane Başhekimi Dr. Abdullah Danışman, çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade ederek, "Yapılan ilk müdahalede ateşe sebep olan nonspesifik bir bağırsak enfeksiyonu düşünülmüş ve buna yönelik tedaviye başlanmıştır. Şu an Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuarı ve Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Laboratuarı'ndan gelecek sonuçları bekliyoruz. Konuyla ilgili Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü ve Mudurnu Sağlık Grup Başkanlığı gerekli incelemeleri yaparak, tedbirleri almıştır'' dedi. 

Mudurnu ve Taşkesti'den çocuklarını tedavi ettirmek için hastaneye getiren anne ve babalar ise, çocuklarının Pazar günü akşam saatlerinde rahatsızlandığını söyleyerek, "İlk etapta sağlık ocaklarına başvurduk. Yapılan müdahalenin ardından da çocuklarımızı Bolu'ya sevk ettiler" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?