3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Mudurnulu hacılar için mevlüt

MUDURNULU HACILAR İÇİN MEVLÜT OKUNDU

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde 2010 yılı hac görevini yerine getiren hacı adayları için mevlüt okutuldu.

Mudurnu ilçesinden 2010 yılında hac görevini tamamlayan hacıların dostlarıyla mutluluklarını paylaşması amacıyla bir program hazırlandı. Mudurnulu hocaların Belediye Düğün Salonu'nda okuduğu mevlid-i şerifin ardından Mudurnu Müftüsü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü Arif Cevlek, kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren hacıları tebrik etti. Cevlet, "Harameyn şehirleri Mekke ve Medine her türlü rezilliğin yasak olduğu şehirlerdir. Mekke Cömertliğin sembolüdür, Medine'den Nur' un sembolüdür. Oraya giden kardeşlerimiz Mekke nin cömertliğinden istifade etmekle memurdurlar. Medine'yi Münevvere de ise peygamber efendimizin nuru ile kalplerinin mühürlerini nurlandırmak zorundadırlar" dedi.

Mudurnu Müftüsü Arif Cevlek, haccın turistlik bir seyahat olmadığını ve şu şekilde düşünülemeyeceği söyleyerek, "Birazda Arabistan da şöyle gezelim, büyük insanların yaşadığı yerleri görüp gelelim, bir iki fotoğraf çektirelim, hatıra çektirelim mantığı ile ziyaret edilen bir mekân değildir" diye konuştu.

Mudurnulu hacılar, program başlangıcında kendilerine hayırlı olsun demek için programa katılanları düğün salonu girişinde karşılayarak tebrikleri aldı. Program bitişinde ise katılımcılara yemek ikram edildi.

MUDURNULU HACILAR İÇİN MEVLÜT OKUNDU
MUDURNULU HACILAR İÇİN MEVLÜT OKUNDU
MUDURNULU HACILAR İÇİN MEVLÜT OKUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 17:51:04
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 17:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?