3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Mudurnu'yu üzen reklam

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Belediye Başkanı Metin Soygür, Mudurnu markasının satılması karşısında ilçe halkının büyük üzüntü yaşadığını söyleyerek, "Televizyonda Mudurnu reklamını her gördüğümüzde çok üzülüyoruz" dedi.

Başkan Metin Soygür, son dönemde İzmit'te üretilen fakat satıştan dolayı Mudurnu markasını taşıyan tavukların televizyonlarda reklamlarının yayınlanmaya başlanmasından bu yana morallerinin çok bozulduğunu dile getirdi.

Soygür, "1970 yılından bu yana tavuk denince akla Mudurnu geliyor. Fakat kamuoyunun da bildiği gibi Mudurnu markası satıldıktan sonra Mudurnu markasını taşıyan tavuklar İzmit'te üretilmeye başlandı. Son günlerde İzmit'te üretilen fakat Mudurnu markasını taşıyan tavuk reklamları televizyonlarda gösterilmeye başlayınca, bu reklamı her gördüğümüzde içimiz cız ediyor. Bu reklamı izleyen çoğu insan bize 'hayırlı olsun üretime başlamışsınız' diye telefon ediyor. Biz onlara o tavukların ilçemizde üretilmediğini söyleyince oldukça şaşırıyorlar. Biz kamuoyuna bunu duyurabilmek için kampanya başlattık. Mudurnu markasını geri istiyoruz" dedi.

Soygür, Mudurnu markasının satılmasıyla ilçe tanıtımına da darbe vurulduğunu söyleyerek, "Önceden Mudurnu markası sayesinde dünyanın dört bir yanında ilçemiz tanınıyordu. Mudurnu markasını duyanlar ilçemizi merak edip geliyorlardı. Şu an artık biz böyle bir reklam aracını kaybetmiş durumdayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?