3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Müzede 16 bin 14 tarihi eser var

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Müzeler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yayımlayan Bolu Müze Müdürü Mustafa Güneş, etkinlikler hakkında bilgiler verdi.


Bu yıl 28'incisi kutlanacak olan Müzeler Haftasında çeşitli etkinlikler yapılacağını söyleyen Güneş, "Bu yıl başlıca iki etkinliğimiz olacak. İlki, ilköğretim okulları arasında düzenlemiş olduğumuz "Tarihi eserlerimiz ve müzelerimiz" konulu resim yarışmasıdır. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen resim yarışmasında 1'inciye bisiklet, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ise elektronik sözlük ve üç adette mansiyon olarak kitap seti verilecek. Yarışmaya katılan eserler 21-30 Mayıs tarihleri arasında kültür merkezinde sergilenecek. İkinci etkinliğimiz ise konferanslar olacak. 'Bolu'da yapılan kurtarma kazıları' konusunda konferans ve slayt gösterileri yapılacak" dedi.


Müze hakkında bilgiler de veren Mustafa Güneş, "Müzemizde 2 bin 956 adet arkeolojik, bin 688 adet etnoğrafik, ve 11 bin 370 adette sikke olmak üzere 16 bin 14 adet eser bulunmaktadır. Bu eserlerden 8350 adeti arkeoloji ve etnoğrafya salonu olmak üzere iki bölümde sergilenerek halkımızın ziyaretine sunulmaktadır. Müzemizde, aylık ortalama olarak 750 ziyaretçi bulunmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?