6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Neşet Ertaş'tan türkü ziyafeti

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ramazan şenlikleri kapsamında Kapalı Spor Salonu'nda bir konser veren Türk Halk Müziği'nin usta sesi Neşet Ertaş, halkı korsan kaset ve cd almamaları konusunda uyardı. 

Türk Müziğinin korsan ve internetten yapılan yasak yayınlarla tehlikede olduğunu ifade eden türkücü Neşet Ertaş, müzikseverleri korsan kaset veya CD almamaları konusunda uyarırken, korsan satan kişileri de şikayet etmelerini istedi. 

Ertaş, "Korsan satışlar, ben ve benim gibi artık müziğin son döneminde olan sanatçılar için belki önemli olmayabilir. Benim sıkıntım gelecekten yana. İlerleyen zamanlarda kaset veya CD satışları kalmayacak dereceye gelebilir. Bunun için herkes birlik olup bu korsan kavramına son vermemiz gerekiyor. Aksi takdirde kimse müzik yapamaz duruma gelecek" dedi. 

Korsan yayınların sanatçıları olumsuz etkilediğini ifade eden Ertaş, "Sanatçı uzun uğraşlar sonunda eserlerini hazırlıyor ve daha sonra birileri gelip emeğinizi çalıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. El ele vererek korsan yayınlara son verelim" diye konuştu. 

Sanatçı, 3. Ramazan şenlikleri kapsamında Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen konserde ise Bolululara unutulmaz bir gece yaşattı. Ertaş, söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye katılanlara müzik ziyafeti verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 16:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?