30
Nisan
2024
Salı
BOLU

O vekili neden kaybettik?

AK PARTİ BOLU İL BAŞKANI YENİLGİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

AK Parti'nin Bolu’da bir milletvekilini kaybetmesinin ardından Bolu teşkilatı başarısızlığın nedenlerini araştırıyor. İl Başkanı Ömer Sayın, “MHP adayı Murat Yapıcı’nın doktor olması ve kişisel oyları nedeniyle seçimi kaybettik. Murat Yapıcı partisinin önünde bir insandı bunu itiraf etmek lazım” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın seçim değerlendirmesini yaptı. Sayın, “Seçim öncesi Bolu'da hedeflenen 100 bin oy oranına ulaşmalarına rağmen 3 milletvekili kontenjanına sahip olamamaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Sayın, “Seçim öncesi 100 bini geçeceğimizi biliyordum ama burada sadece bizim aldığımız oy sonucu belirlemeyecekti. Diğer partilerin aldığı oyların da çok önemi vardı. Bizim rakibimizin CHP olduğunu da çok iyi biliyorduk. Her ne kadar MHP olarak değil, Doktor Murat Yapıcı olarak bir hava meydana getirilmeye çalışıldıysa da hiçbir zaman bizim rakibimizin olmayacağını da biliyorduk. Yani elbette Yapıcı MHP'nin oylarını sekiz bin artırdı. Bir önce ki seçimler de 20 bin civarında olan MHP oyları bu seçimlerde 28 bin oya ulaştı. Buradaki 8 binlik oy artışında Murat Yapıcı'nın ciddi etkisi var. Bu oyu nerden aldı? Bu oyu bütün partilerden aldı MHP. Yani Murat Yapıcı partisinin önünde bir insandı, bunu itiraf etmek lazım. Sıradan bir aday çıksaydı, yani sadece partisinin ismiyle oy kazanmaya çalışan bir insan olsaydı, biz 3-0 alabilirdik. Çünkü arada 3 bine yakın bir fark var” diye konuştu.

Ömer Sayın ayrıca, seçim sonuçlarına yapılan itirazların kabul edileceğini sanmadığını ifade ederek, “İlçe Seçim Kurulu'ndan geçersiz oyların tekrar sayılmasını talep ettik. Her ilçemize gidip ilçe başkanlarına geçersiz oyların tekrar sayılmasını talep ettik. Bu girişim yeni bir sonuç doğurur mu, doğurmaz mı onu şu anda bilemiyorum. Birde gümrüklerden gelecek oylar var. Bunlarla yeni bir sonuç çıkar mı bilemiyorum ama çok fazla ümitvari olmadığımı da söyleyeyim. Ama biz içimizde ukde kalmasın, üzerimize düşen görevi yapalım diye gerekli itirazlarımızı yapıyoruz. Kesin sonuçlar belli olsun. İtirazlardan sonuçlarımızı alalım, gerekli açıklamalarımızı yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 19:13:03
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?