30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Öğrenciler sağlık taraması yaptı

ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASI YAPTI

Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, 'Halk Sağlığı Hemşireliği' dersinin bir uygulaması olarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarına sağlık taraması yaptılar.

Tarama öncesinde Halk Sağlığı Hemşireliği uygulamaları kapsamında hemşirelik öğrencileri belediyenin Çevre Koruma Kontrol Müdür Yardımcısı Adnan Demirel ile iletişime geçerek, bu bünyede görev yapan belediye çalışanlarına sağlık taraması yapılmasını planlandılar. Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Makbule Tokur Kesgin, bu yıl ön uygulama olarak toplam 33 çalışana sağlık taraması yaptıklarını ve sağlık sorunu olduğu düşünülen çalışanların sağlık kuruluşlarına sevkinin yapıldığını belirtti. Öğrencilerin sağlık çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da sağlık kontrolünden geçirildi. Başkan Yılmaz kontrol sırasında hemşirelik öğrencileri ile sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Taramalara son sınıf hemşirelik öğrencilerinden Merve Önal, Merve Tütüncü, Esra Öztürk ve Sabahat Özbek katıldı. Araştırma Görevlisi Dr. Makbule Tokur Kesgin, bu çalışmaların önümüzdeki yıl tüm belediye çalışanlarına yapılmasını düşündüklerini belirterek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan kendilerini bu konuda desteklemelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 14:37:03
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 17:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?