3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Öğrenciler seraları hazırlıyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğrencileri, üretim seralarını ve toprak kültürünü faaliyete geçirmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtti.


Projelerinin gerçekleşmesi için sera kurduklarını ve bu serada organik tarıma ilk başlama olan
topraksız tarım yapmaya gayret göstereceklerini söyleyen Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü Eğitim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal, "İlk etapta geleneksel tarımın bir benzerini yapmakla beraber iyi tarım uygulamasını yaparak, ileriki yıllarda tamamen organik üretime geçiş yapacağız. Tabii ki torba kültürü hazırladığımız ortamların yetiştiriciliğine Nisan başlangıcında fidelerimizi dikmek sureti ile direkt üretime yönelik çalışmalara başlayacağız" dedi.


Çalışmalar öncesinde 2009 yılı 15 Ocak ve Şubat ayı başında fideler dikip organik üretime başlayacaklarını belirten Zenginbal, "Aynı şekilde hem örtü altı yetiştiriciliği yapıp hem de dış ortamda seramızın yanındaki açık alanda sebze yetiştiriciliği yapmayı hedefliyoruz. Açıkta sebze yetiştiriciliği yapmamızdaki amaç, ufak aile işletmeciliği şeklinde olan Mudurnu'da tarımda öncülük yapmaktır. Açık bahçemizde roka, tere, maydanoz, nane gibi tıbbi sebzeler yetiştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?