8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Öğrencilerden AB karşıtı eylem

Türk-Amerikan İşadamları Derneği Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Türkiye’nin 17 Aralık sonrasında yönünü Avrupa’ya dönmesi gerektiğini belirterek, "Türk-ABD ilişkilerinde ciddi bir sorun yok" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mavi Salon’da verilen konferans öncesi Avrupa Birliği (AB) karşıtı öğrenciler Zeynel Abidin Erdem’i protesto etti.

Öğrenciler, "Felluce’de akan kanların sebebi siz ve sizin gibi düşünenlerdir. Bu sebeple burayı terk etmenizi istiyoruz. Yoksa biz buradan gideceğiz" dediler. Tepki karşısında şaşıran Erdem, öğrencilere karşı oldukça ılımlı davranmasına rağmen, öğrenciler alkışlarla salonu terk etti.

Erdem, konuşmasında Türk-ABD ilişkilerinin uzun bir geçmişe dayandığını söyleyerek, "Türkiye, 17 Aralık sonrasında yönünü Avrupa’ya dönmesi gerek. Türkiye, AB sürecinde geldiği noktadan geri dönemez. Türkiye, ABD ve AB ilişkilerinde bugüne kadar önemli mesafeler kat etti. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Bu sürecin olumlu gelişmesi, geleceğimiz için çok önemli. Bizim bir Irak veya Afganistan olmamız mümkün değil. Biz yüzümüzü modernleşmeye dönmüş durumdayız. Bu sürecin aksamaya uğraması bile düşünülemez" diye konuştu.

bolu
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 09:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?