6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Öğrencilerden gıda denetimi

Bolu Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve ilköğretim okulu öğrencileri, marketlerde gıda denetimi yaptı. 

50. yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Zehra Genç, Sakarya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Cenk Türker ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Bolu'da bulunan marketlere giderek reyonlarda bulunan ürünleri kontrol etti. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler, ürünlerin son kullanma tarihlerine ve Tarım Bakanlığı'nın satış izni olup olmadığına baktı. 

İlköğretim okulu öğrencileri Zehra Genç ve Cenk Türker, yaptıkları denetimlerle bilinçli hale geldiklerini ve öğrendiklerini okulda arkadaşlarıyla paylaşacaklarını söyledi. Bolu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Ahmet Güngör ise, "Tüketicilerin alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken konuları öğrencilerimiz ile paylaşarak, alışveriş bilincini küçük yaştan başlatmak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 150 öğrenciye, gıda denetimi konusunda gerekli bilgiler verilecek. Eğitim sonunda öğrencilerimize sertifika vereceğiz" dedi. 

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken konulara değinen Güngör, "Alışveriş yapan tüketicilerin ürünlerin ambalajlı ve etiketli olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca yoğurt, süt ve peynir alırken mutlaka aldıkları ürünlerin buzdolabında saklanıp saklanmadıklarına dikkat etsinler. Uygun olmayan gıda maddesi tespit edildiğinde, biz o maddeleri imha ediyor ve gereken cezayı uyguluyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 18:46:37
Güncelleme :12 Ekim 2006 Perşembe 18:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?