30
Nisan
2024
Salı
BOLU

Öğrencilerden yumurtalı protesto

ÖĞRENCİLERDEN GAZETECİ YAZARA YUMURTALI PROTESTO

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) konferans veren Gazeteci-Yazar Mümtazer Türköne, bir grup öğrencinin yumurtalı protestosuna uğradı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Referandum Sonrası Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Müntazer Türköne katıldı. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Türköne, AİBÜ'de öğrenim gördüğü öğrenilen bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Öğrenciler önce bir süre slogan atarken, bazı öğrenciler ise Türköne'ye yumurta fırlattı. Salonda görevli polisler, Türköne'yi açtıkları şemsiye ile korumaya çalıştı. Atılan yumurtalar açılan şemsiyeye

isabet etti. Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, öğrencileri ikna etmeye çalıştı ancak öğrenciler protestolarını sürdürdü. Yaklaşık 30 kişiden oluşan protestocu öğrenciler, salondan ayrıldıktan sonra polis tarafından yaka paça dışarıya çıkartıldı. Protestocuların dışarıya çıkarılmasından sonra Türköne konferansına devam etti.

Konferans sonunda konuşan Türköne, "Bu tamamen beni dinlemeye gelenlere, düşünce özgürlüğü olan insanlara yapılan bir saldırıdır. Tamamen konuşturmamak için yapıldı. Bu tür zorbalıklara geçit vermemek lazım. Bence kendilerine çeki düzen vermeliler. Bunların ve başlarındaki ağa babalarının da kendilerine çeki düzen vermesi gerekli" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN GAZETECİ YAZARA YUMURTALI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 16:27:01
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 16:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?