26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Öğrencilere 'hoşgeldin' yemeği

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2006-2007 Akademik Yılı'nın ikinci dönemi dün başladı. Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı organizatörlüğünde Bolu'da faaliyet gösteren firmalar tarafından üniversite öğrencilerine şehir kampusünde geleneksel "Hoşgeldin" yemeği verildi. 

Öğrenciler için hazırlanan yemeğe, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Yeniden düzenlenen öğrenci yemekhanesi ve kafeteryası da, 2006-2007 Akademik Yılı'nın açılışında hizmete girdi. Döner ekmek, makarna, tatlı ve ayran ikramının yapıldığı etkinliğe üniversite öğrencilerinin ilgisi oldukça yoğundu. Dağıtılan yemeklerden yiyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz ve Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yöneticileri daha sonra yenilenen öğrenci yemekhanesi ve kafeteryasını gezdi. Kafetaryada öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, "Her şey çok modern ve harika olmuş. Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu, öğrencilerimize böylesine modern bir tesis kazandırdığı için sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum" dedi. 

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ise, "Öğrencilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz yönetim olarak elimizden geldiğince öğrencilerimizin en iyi imkanlarda eğitim görmeleri için çalışıyoruz. Fiziki yapı öğrenciyi okula bağlayacak önemli faktörlerden biridir. Biz fiziki yapımızı daha modern ve güzel yapmak için çalışıyoruz" diyerek, yenileme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 

Daha sonra Gölköy Kampus'ünde bulunan öğrenci yurtları gezildi. Öğrencilerin kaldığı bir odaya giren Rektör Atilla Kılıç ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada incelemelerde bulundu. En kısa zamanda yurtların modernizasyonunu gerçekleştireceklerini ifade eden Kılıç, "Şu anda hepiniz buranın durumunu görüyorsunuz. Biz yurtlarımızın şu andaki halini öğrencilerimize yakıştıramıyoruz. En yakın zamanda çalışmalara başlayarak en geç Eylül veya Ekim aylarında modernizasyon çalışmalarını bitirip, bu mekanları öğrencilerimize yakışır bir hale getireceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 10:27:00
Güncelleme :21 Şubat 2007 Çarşamba 14:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?